Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Μπορεί η βία...


  Μπορεί η βία να δημιούργησε πολιτισμό , ως ιέρεια του πολέμου. Ίσως να είνα συνυφασμένη με το φθαρτόν του σώματός μας . Ενδέχεται να είναι ακόμα η ίδια πηγή ζωής . Αλλά δεν παύει να είναι ό,τι πιο αποκρουστικό κατά την εκδήλωσής της.Δεν φαίνεται τυχαίο όμως ότι οι αρχαίοι Ελληνες την ήθελαν αδερφή του κράτους. Θα έπρεπε κι εμείς σήμερα να την ταυτίζουμε με τις κυβερνήσεις ( Έστω και “δημοκρατικά” εκλεγμένες).Διότι δεν είναι βία να σπας μια τράπεζα τόσο , όσο είναι βία η αύξηση ανέγερσης τρελοκομείων και φυλακών. Βία είναι οι αυτοκτονίες , βία είναι εξορία του έρωτα και η επικυριαρχία της εκχυδαϊσμένης μορφής του. Βία είναι η μοναξιά του ανέργου και το μεροκάματο του πόνου . Αυτό είναι βία, ως απότοκη των ενεργειών του κράτους, του βίαιου κράτους.
    Νομίζω ότι τα προχθεσινά επεισόδια ( χαστούκια , αυτοδικία) είναι τα πρώτα από μια σειρά που θα ακολουθήσουν , όσο κι αν χύνει κροκοδείλια δάκρυα και τα καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Όσοι εκπλήσσονται από τα γεγονότα , να ψαχτούν λίγο, γιατί μάλλον δεν έχουν σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα.
   Πόσες φορές καθημερινά δεν ακούμε δεξιά-αριστερά , στη δουλειά μας , στα καφενεία , στους δρόμους , να λένε: ρε ένας Παπαδόπουλος θα μας σώσει· να λένε : πού 'σε  ρε 17 Νοέμβρη να φας κανά δυο να καθαρίσει ο τόπος ·να λένε: να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή ,ή να ανεβάζουνε φωτό στο f/b με την βουλή καιόμενη , εταίρα ή ό,τι άλλο.
   Πόσες φορές δεν έχουμε συλλάβει τον εαυτό μας όταν βλέπουμε ή ακούμε δηλώσεις πολιτικών κάθε απόχρωσης , με το γνωστό υφάκι τους και δεν θέλουμε να τους χαστουκίσουμε επί τόπου; Όποιος το αρνηθεί συναγωνίζεται την πραότητα και ολύμπια ηρεμία Αγιορίτη καλόγερου.
   Ποιανού  από 'μας δεν φαγούριζε το χέρι του όντας καταταλαιπωρούμενος από κάποιον τυρανίσκο δημόσιο υπάλληλο ρουσφετολογικά διορισμένο;
   Πόσοι και  πόσοι δεν θέλανε να έχουνε μπροστά τους τον πολιτικό που αδίκησε ή δεν ευνόησε με τις αποφάσεις του την ανώνυμη εταιρεία ποδοσφαιρικού ή μπασκετικού ενδιαφέροντος που υποστηρίζει ; εκεί να δεις αβρότητες!!!!.
   Πόσοι από τους μαγαζάτορες της Μοναστηρίου , της Εγνατίας ή της Δελφών θα αντιδρούσαν κάνοντας απλά μια χειραψία , αν είχαν μπροστά τους απροστάτευτο από κάθε λογής μπράβους, τους πολιτικούς που τους κλείσαν τα μαγαζιά τοποθετώντας τις λαμαρίνες του μετρό μπροστά τους, σε εργοτάξια που είναι ανενεργά εδώ και καιρό και που τους είχαν υποσχεθεί ότι στις αρχές του '13 θα λειτουρούσε το μετρό; .
   Ποιος από τους συνταξιούχους , άνεργους , μικροομολογιούχους (Βενιζέλειο P.S.I. γαρ) στις 8:00 κάθε βράδυ δεν θα ήθελε, αντί το γυαλί της tv , να είχε μπροστά του έναν εκ των 300 που κοκκορομαχούν για την ιδεολογική καθαρότητα της δεξιάς , της αριστεράς και των ένθεν κακείθεν άκρων τους και ενώ δεν στρώνουν τον κώλο τους να συμφωνήσουν για να  κάνουν μια κυβέρνηση για το καλό του τόπου ,  ομοφωνούνε  όμως πάντα , αρνητικά, όταν τίθεται θέμα άρσης της ασυλίας κάποιου ομόσταβλού τους ακόμα και για ποινικό αδίκημα ή  θετικά , όταν πρόκειται για τις αυξήσεις τους , τα αναδρομικά τους και τις επιδοτήσεις των κομμάτων τους .
   Ποιος από τα 11.000.000 Έλληνες και τα κανά -δυο των οικονομικών μεταναστών που το παγκόσμιο σύστημα έχει αποθέσει εντός των Ελλαδικών συνόρων, βλέποντας τον πολιτικό συρφετό να νέμεται τον πλούτο της χώρας , άλλος για να σπουδάσει τα παιδιά του ( βλ. Μαντέλης),  άλλος για να συντηρεί 30 χρόνια μικρότερές του γκόμενες ( βλ. Ανδρέας – Άκης) , άλλος γιατί είναι νόμιμο και ηθικό ,άλλος για το κόμμα του , δεν είχε ποτέ την όρεξη να ξεφύγει έστω για λίγο από τα όρια της ευπρέπειας;
   Πόσοι οικονομικά νεκροί συμπολίτες μας , δεν θα μπαίναν στη Βουλή να πιάσουν από το λαιμό και τους 300 και ότι ήθελε προκύψει , πέρυσι την ημέρα του μεσοπρόθεσμου , αν δεν έμπαινε ανάμεσα στο λαό και το σύστημα (Βουλή) ο σκληροτράχηλος υπερασπιστής του , το Π.Α.Μ.Ε. ;
   Πόσοι δεν είπαν για τον 75χρονο αυτόχειρα της πλ. Συντάγματος και για το σημείωμά του : Ά ρε παππού μισή δουλειά έκανες , πάρε εσύ το καλάσνικωφ που έχεις τα κότσια , μην το αφήνεις κληρονομιά για μας.
  Ή πόσοι δεν είπαν : δεν μπορούσα να τον δω όταν μου έκλεβε τα εργαλεία της δουλειάς ή το αυτοκίνητο ή το σπίτι , για να δούμε τίνος μάνα κολυμπά ;( στο πιο ευπρεπές).
   Ας μην αναπαράγουμε λοιπόν τα συστημικά στερεότυπα της δήθεν έκπληξης και της ντροπής γι' αυτό που συνέβει στον δημόσιο διάλογο (sic). Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με τον συστημικό πολιτικό κόσμο· πόλεμο που δεν τον προκαλέσαμε εμείς . Δεχόμαστε καθημερινά βόμβες μεγατόνων ενάντια στη διαβίωσή μας , την επιβίωσή μας , την αξιοπρέπεια μας , την αισθητική μας , την ζωή μας και την ύπαρξή μας . Τα φαινόμενα βίας τον επόμενο καιρό, να είστε σίγουροι ότι θα ενταθούν. Σήμερα ήταν το μακρύ χέρι των 450.000 χιλιάδων ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και των αγανακτισμένων πολιτών, ενάντια στις συμμορίες άγριων λύκων που λυμαίνονται την επικράτεια , απόντος του οργανωμένου κράτους  (πώς το έχουν καταφέρει , όσο πιο ακριβά  το πληρώνουμε, αντιστρόφως ανάλογα φθηνές να είναι η υπηρεσίες που μας παρέχει)· αύριο θα είναι κάποιος απελπισμένος επιχειρηματίας που θα κυνηγά με καραμπίνα τους ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. · κάποια ομάδα περιφρούρησης ενός οικισμού που θα λιντσάρει παραδειγματικά κάποιο αλλοδαπό ή ημεδαπό ορκς, που λήστευε και τρομοκρατούσε με την αγέλη του την περιοχή τους ·κάποιος απελπισμένος που θα εκραγεί μέσα σε ένα πολιτικό γραφείο ή κάποιο πλήθος , που θα ξεπεράσει τα όρια και τις “κόκκινες γραμμές” (τί αστεία που την έχουν καταντήσει την έκφραση) που θέτουν οι στρατευμένοι εργατοπατέρες και θα πάρει ο διάολος τον πατέρα πολλών εκλεγμένων , πραγματικά πλέον και όχι μόνο με χαστούκια.
    Στα ενεργά οικονομικά και κοινωνικά χρόνια του σύγχρονου Ευρωπαικού πολιτισμού , δηλ. μετά τους “σκοτεινούς χρόνους “ , από το 1000 μ.χ. και δώθε , κάθε είδους Λουθηρανικές , βελούδινες , πορτοκαλί , και ανοιξιάτικες προσπάθειες για αλλαγή της μοίρας ενός λαού , καταπνίγηκαν στο αίμα από τα κατά εποχή καθεστώτα . Αντιθέτως , οι "προσπάθειες" που έβαλαν στο ρεπερτόριό τους και μερικά “χαστούκια” προς το σύστημα ( βλ. κρεμάλα και ντουφέκισμα των αρχόντων) προήγαν τη θέση του πόπολου , ένα κλικ παραπάνω.
    Εκτός κι άμα νομίζουμε ότι θα αλλάξει η μοίρα μας με κάποιες εκλογές . Θα ψηφίσουμε δηλαδή   κάποιους πλούσιους , θα τους δίνουμε 10.000 € το μήνα κι αυτοί θα σκέφτονται όλοι μέρα πως θα καλυτερέψουν τη ζωή μας !!!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!
                                                                                                Κουκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου