Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Για τη Μάδυτο ρε γαμώτο ....


    Θα ήθελα να καλωσορίσω το νέο μέλος της διαδικτυακής μας οικογένειας που μεγαλώνει βδομάδα  με τη βδομάδα. Αυτή τη φορά δεν είναι κάποιος καινούργιος συντάκτης, αλλά η ιντερνετική επέκταση του μπλοκ στο Facebook , με την δημιουργηθείσα ομάδα ''Maditianos'' . Η ομάδα του Maditianos δημιουργήθηκε για πιο άμεση επικοινωνία και για μεγαλύτερη διείσδυση στο κοινό, γιατί κακά τα ψέματα όσο ηλεκτρονικός κι αν είναι ο όρος ''φίλος'', εμπεριέχει ψυχολογικούς φραγμούς που δεν αφήνει τις παρέες να ξεχειλώσουν με πολλά μέλη . Υπό την σκέπη του ονόματος του Maditianos φιλοδοξούμε να μπούνε όλοι όσοι έχουν σχέση με το ''αντικείμενο''. Από το ύψωμα της Νεολαίας μέχρι της παλιές εργατικές κατοικίες και από το γήπεδο μέχρι την μάντρα του Τσίφτη. Όλοι όσοι διαμένουν μόνιμα μέσα σ' αυτές τις ''συντεταγμένες'' , τα πολ(ι)τάκια , οι απανταχού Μαδυτιανοί και όλοι όσοι έχουμε φιλοξενήσει και ο τόπος τους έκανε να νιώσουν σαν το σπίτι τους . Διαδώστε την ιδέα για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, να γνωριστούμε , να μετρηθούμε , να οργανωθούμε ,να ανακοινώσουμε ,να πούμε αυτό που μας καίει , να διαδώσουμε τις ομορφιές ή τις ασχήμιες του τόπου μας, τα καλώς ή κακώς κείμενα ή την  ρουτίνα  μας.
   Τα μέσα σήμερα μας δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνούμε άμεσα και να οργανωνόμαστε . Έχουμε περάσει από την εποχή του τηλεφωνικού κέντρου  του πκαμσούδ, του τελάλη  Γκιμ (χωριανοί μοσχάριααα...), και τα μεγάφωνα της κοινότητας που ήταν πάνω στο πλατάνι , στην αμεσότητα του facbook μέσω του οποίου μια φράση ή μια άποψη γίνεται γνωστή σε δευτερόλεπτα πραγματικού χρόνου . Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λοιπόν αυτά τα μέσα για να συσφίξουμε σχέσεις , να καταθέσουμε απόψεις και ιδέες για δράσεις . Δράσεις γιατί το χωριό περνάει δύσκολα. Δυσκολία για την οποία, μην έχοντας ολοκληρωμένη άποψη-γνώση από κάποιο πόνημα για την ιστορία της Νέας Μαδύτου, δεν μπορώ να την συγκρίνω με άλλες εποχές. Δυσκολία όμως που είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και δεν έχει σχέση με αυτό που βιώνει όλη η χώρα , γιατί σε εθνικό επίπεδο μας μιλάνε για πραγματική ή πλασματική 20% ανεργία ενώ στην Ν. Μάδυτο η ανεργία αγγίζει σχεδόν το απόλυτο  . Να έχουμε στο νου μας ότι δεν θα βοηθήσει κανένας μάγος που θα επανεκκινήσει το χωριό , γι' αυτό μαζί. Μαζί επίσης , γιατί τα συνεχή  , με μαθηματική ακρίβεια στοχευμένα και εκτελεσμένα καθεστωτικά εγκλήματα , Καποδίστριας και Καλλικράτης , μας άφησαν ξεβράκωτους όπως και κάθε κοινότητα . Ο ''εγκληματίας '' Καλλικράτης εμπνεύσθηκε και εκτελέσθηκε για ένα και μόνο λόγο : την αποδυνάμωση και εξασθένηση του μονοκύτταρου οργανισμού που κρατάει τον Ελληνισμό ενωμένο στην υπερχιλιετή ιστορία του , την κοινότητα . Γιαυτό μαζί.
  Έχει περάσει ανεπιστρεπτί θέλω να πιστεύω,  ο καιρός που τα παιδιά δεν τελειώναμε καλά καλά το λύκειο και μπαίναμε στην οικοδομή.  Τώρα στην νέα γενιά κάτω των 30 έχουμε πολλούς απόφοιτους ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης καθώς και πολλούς φοιτητές , οι  οποίοι φιλοδοξούν να μπούνε στα  ''πράγματα''. Από όλους αυτούς περιμένουμε να καταθέσουν  την άποψη τους. Μην φοβάστε την ''έκθεση'' και κοπιάστε.
   Δημοσιεύστε ότι έχει σχέση με Μάδυτο , παλιές και καινούργιες ιστορίες και φωτογραφίες , νέα , ποιος παντρεύεται, ανακοινώσεις , τι συμβαίνει στο χωριό , τι θα συμβεί , τα νέα των συλλόγων και της κοινότητας και ότι περιβάλει τον θαυμαστό πλανήτη της Νέας Μαδύτου.
   Αυτά τα ολίγα για την ώρα και όταν μεγαλώσει η παρέα και γίνουμε πολλοί , σας ετοιμάζω κι άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου