Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τα δικαιώματά μας και τα βραβεία τους...

Σήμερα στις 10 Δεκεμβρίου,  το καλεντάρι του Ο.Η.Ε. δείχνει ότι η μέρα είναι  αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Ο.Η.Ε. , μια εταιρεία που οι βάσεις της μπήκανε στην διάσκεψη της Τεχεράνης το 1943 και δημιουργήθηκε  για να προασπίσει την παγκόσμια ειρήνη . Δημιουργοί της ήταν ο Τσόρτσιλ που αιματοκύλησε την Αθήνα τον Δεκέμβρη του'44, ο Στάλιν που...όνομα και μη χωριό και ο Ρούζβελτ  ο πρόεδρος της χώρας που μετά από λίγο έκανε πυρηνική δοκιμή πάνω σε ανθρώπους. Στον Ο.Η.Ε. λοιπόν συνεισφέρουν όλοι οι "μικροί" του κόσμου πιστεύοντας, ότι όταν έρθει η "ώρα τους " θα τους υποστηρίξει  χωρίς όμως να έχουν λόγο στις αποφάσεις του· εν αντιθέσει με τους "μεγάλους" που παρ' όλο που χρωστάνε δισεκατομμύρια  κρατάνε για πάρτη  τους τα συμβούλια ασφαλείας στα οποία και φυσικά αποφασίζουν κατά το δοκούν.
 Στην οικουμενική διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα του 1948 (που τη μέρα τους γιορτάζουμε σήμερα) , στο άρθρο 22 λέει ότι : Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην κοινωνική προστασία. Πρέπει να απολαμβάνει τα οικονομικά , κοινωνικά, και πολιτιστικά δικαιώματα για την αξιοπρέπεια και την ανάπτυξη της προσωπικότητας του και τα οποία  πρέπει να του παρέχονται με εθνική πρωτοβουλία και διεθνή συνεργασία.
 Στο 23 λέει ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην εργασία και δίκαιη αμοιβή που θα του εξασφαλίζει μια ζωή σύμφωνη με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια .
 Στο 25 λέει ότι κάθε άνθρωπος δικαιούται ένα βιοτικό επίπεδο,  ικανό να του εξασφαλίσει υγεία και ευημερία και προπάντων τροφή, ενδυμασία , στέγη, ιατρική περίθαλψη , κοινωνικές υπηρεσίες,και ασφάλιση για την ανεργία , την ασθένεια , την αναπηρία, την χηρεία , το γήρας .
 Στο 28 λέει ότι κάθε άνθρωπος δικαιούται μία κοινωνική και διεθνή τάξη πραγμάτων , μέσα στην οποία θα μπορούν να υλοποιηθούν απόλυτα τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του.
 Στο 30 λέει ότι : Κανένα σημείο στη Διακήρυξη αυτή δεν μπορεί να ερμηνευτεί ότι παρέχει σε οποιοδήποτε κράτος , ομάδα ή άτομο το όποιο δικαίωμα να συμμετέχει σε οποιαδήποτε ενέργεια ή να τελεί οποιαδήποτε πράξη με σκοπό την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται εδώ.
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως υπερκράτος-θεσμός  που δημιουργήθηκε ή τουλάχιστον έτσι μας είπανε για να είναι θεματοφύλακας όλων των παραπάνω   τα καταπατάει με τον πιο βάναυσο τρόπο. Έρχεται σήμερα μία ομάδα πέντε (5) πολιτικών της Νορβηγίας ( το συμβούλιο που κάνει τις επιλογές των βραβείων), να της απονείμει το βραβείο Nobel ειρήνης. Ο λαός της Νορβηγίας,  σε δύο δημοψηφίσματα το 2002 και το 2005,  απέρριψε την θέληση του πολιτικού της κατεστημένου το οποίο  ήθελε να εντάξει την χώρα τους στην Ε.Ε. , η πολιτική της ελίτ όμως  βραβεύει έναν θεσμό ως θεματοφύλακα και προαγωγό της ειρήνης · αυτόν που έχει κηρύξει τον οικονομικό πόλεμο στους μισούς τουλάχιστον πολίτες της.
 Να χαιρόμαστε λοιπόν την Ευρωπαϊκή πορεία και την συμμετοχή μας σ' αυτήν τη συμμορία των λύκων  και όλα τα κόμματα που την υποστηρίζουν.

Υ.Γ. Το Nobel ειρήνης δίνετε από την Νορβηγία ενώ τα υπόλοιπα από την Σουηδία γιατί τον καιρό που γράφτηκε η διαθήκη του Nobel τα δύο αυτά κράτη ήταν υπό ένα στέμμα     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου