Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Έγκλημα και τιμωρία...

  Μια χώρα και μια κοινωνία,  που θα είχε την θέληση και την  δυνατότητα να καταδικάσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις το έγκλημα της διαφθοράς σε όλες τις βαθμίδες της, τότε μόνο χρόνο με το χρόνο και σκαλοπάτι το σκαλοπάτι θα καθαρίσει από αυτό.Όταν θα το καταδικάζει συνεχώς  στον εφήμερο , περιοδικό και λογοτεχνικό γραπτό λόγο , όταν θα το αναδεικνύει  από την προπαγάνδα της ενημέρωσης και ανάμεσα στην νεολαία , όταν θα το στιγματίζει στην τέχνη της , τότε και μόνο τότε θα έχει πιθανότητες να μακροημερεύσει μακριά απ' αυτό.
  Τί κάνουμε όμως εμείς ... κάποια μέρα οι απόγονοι μας, θα αποκαλέσουν μερικές από τις γενιές μας γενιές σαλιάρηδων , που στην αρχή αφού επιτρέψαμε κάποιους να διαλύσουν την κοινωνία μας και να μας εξοντώσουν , μετά , περιποιούμαστε  αυτούς τους δολοφόνους στα ευτυχισμένα γεράματά τους.
 Όταν και αν κάποτε η Ελληνική κοινωνία πιάσει το νήμα της αυτοκάθαρσης,  όταν και αν έρθει η Νέμεση , αυτοί που γύριζαν για δεκαετίες τώρα  το χερούλι της κρεατομηχανής, θα είναι ανθρώπινα ερείπια των 70 ,80 ,90 ετών που θα έχουνε ζήσει μια πάμπλουτη και τρυφηλή ζωή.Το χρέος μας θα είναι να τους βρούμε  έναν προς έναν και να τους δικάσουμε όλους . Όχι τόσο αυτούς , όσο τα εγκλήματά τους . Δεν ενδιαφέρει τόσο αν θα τουφεκιστούν ή θα κρεμαστούν ή θα βρεθούν τα λάφυρα των εγκληματικών πράξεών τους, Ενδιαφέρει να τους κάνουμε ,αυτά τα δημόσια πρόσωπα , αυτούς που εμείς δώσαμε την εξουσία και την ηγεσία , να φωνάξουν έστω για μια φορά στη ζωή τους: Ναι είμαι ένας από τους προδότες και δολοφόνους της Ελληνικής κοινωνίας και του Ελλαδικού κράτους.
  Προφανώς και δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να καταδικάζουμε συνεχώς και δημόσια την ίδια την ιδέα πως ορισμένοι άνθρωποι παίρνοντας την εξουσία, μπορούν ανεξέλεγκτα να καταληστεύουν τον πλούτο του συνόλου, μοιράζοντας ψίχουλα σ' αυτό για να συναινέσει στο έγκλημά τους.
 Όταν αποσιωπούμε το έγκλημα , όταν το καταχωνιάζουμε βαθιά μέσα στο κοινωνικό σώμα μας , τότε το σπέρνουμε και θα φυτρώσει στο μέλλον χιλιάδες φορές πιο πυκνό. Όταν δεν τιμωρούμε τους εγκληματίες, όταν δεν τους κατακρίνουμε καν , τότε δεν εξασφαλίζουμε μόνο τα ασήμαντα γεράματά τους, αλλά ταυτόχρονα αφαιρούμε κάτω από τα πόδια των επερχόμενων γενιών κάθε βάση δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο λόγος και όχι η ανεπάρκεια της "διαπαιδαγωγικής δουλειάς " που οδηγεί στον πολλαπλασιασμό των αδιάφορων . Οι νέοι εξοικειώνονται  με την ιδέα ότι  η διαφθορά δεν τιμωρείται ποτέ σ' αυτήν την χώρα αλλά φέρνει σχεδόν πάντα και ευδαιμονία για τους προβαίνοντες σ' αυτήν
  Τελικά πόσο φρικτό και άβολο είναι να είσαι μέλος μιας κοινωνίας που δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά και δεν την ενδιαφέρει η αυτοκάθαρση της;  
                                                                                                                                                         Κουκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου