Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Λήξις συναγερμού!!!

Έτσι τελειώνει το παραμύθι!Με λήξη του τριετούς συναγερμού!!!
Το 'παν οι Τρεμοπρετεντέρηδες στα δελτία των 8.Μισοπροβληματισμένοι, μισοανακουφισμένοι με ύφος προπονητή που η ομάδα του σημείωσε δεύτερο γκολ και πρέπει στο τέταρτο που μένει να μείνει σοβαρή να μη γίνει κανά ''τσαφ!''
 Το 'πε κι ο Αντόνιο, με background τους Βαγγελοφώτηδες, και με ύφος πρώην παρθένας 40αρας που βουτάει στα βαθιά κάνοντας σεξ σε μια βραδιά με τη μισή Ευρώπη · χωρίς όμως να ξεχάσει το ενάρετο παρελθόν της!
 Το 'παν και οι Μερκολάντηδες ξαφνικά κι απρόσμενα, πως δεν είμαστε πια οι Ζορμπάδες της Ευρώπης, μισομεθυσμένοι κουρελήδες κι αργυρώνητοι τεμπέληδες του Δημοσίου.
  Όλα άλλαξαν σε μια βραδιά.Έγινε το θαύμα λοιπόν.Δισεκατομμύρια ευρώ θα βρέξει για να μη δούμε κανέναν Αλέξη πρωθυπουργό-''ανακατωσούρα'' και να μη δούμε τίποτα Κασιδιάρηδες στις διασκέψεις κορυφής να ρίχνουνε σφαλιάρες σε καμιά Μέρκελ!!!(δεν θα 'ταν κι άσχημη ιδέα εδώ που τα λέμε!)
  Όλα θα γίνουν όπως πρώτα σ' αυτή τη χώρα των θαυμάτων.Δουλειές ξανά θα βρούμε όλοι και οι μισθοί θα πάνε λίγο πιο πάνω απ' ότι ήτανε προ κρίσης.Άντε το πολύ-πολύ να κοπεί το επίδομα ''έγκαιρης προσέλευσης''!
  Πράσινη ανάπτυξη (που 'λεγε κι ο Γιωργάκης-πού χάθηκε αυτό το παιδί?) θα γεμίσουμε και τα μπλε αγόρια θα πανηγυρίζουν που έσωσαν τη χώρα.Ας είναι. Να σωθούμε μόνο, κι όποιος θέλει ας μας σώσει!
  Κι άλλα πολλά καλά θα γίνουν, μα δεν μας τα λένε απότομα να μη μας τρομάξουν.Αφού μείναμε στο ΕΥΡΩ και δεν υποβιβαστήκαμε στη Βου Εθνική έχουμε μπροστά μας ''πεδίον δόξης λαμπρόν''.
  Δυό πράγματα θα πω και θα το κλείσω γιατί θέλω, μιας και η ώρα είναι περασμένη, να πάω για ύπνο ήρεμος και ευτυχής μετά από τρια χρόνια καταχνιάς κι ανησυχίας.
  Το πρώτο που θα σας ρωτήσω όλους μαζί είναι:ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ???(όταν μαζί μ' αυτά τα δήθεν χαρμόσυνα νέα, έρχεται η λήξη της αναστολής των πλειστηριασμών για να πάρουν οι τράπεζες τα σπιτάκια του κοσμάκη που 'μεινε χωρίς δουλειά?). Οι τράπεζες που θα γεμίσουν πάλι δις για να μην ταραχθεί η ''συστημική τους ευστάθεια''!!!¨Οταν γι' άλλη μια φορά έρχονται μέτρα (όπως πάντα τελευταία!) επί δικαίων και αδίκων?Όταν οι ρακοσυλλέκτες έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο, ενώ οι λίστες με τους φοροφυγάδες  παραμένουν χαμένες σε στικάκια και CD?
   Mα κι αν κάποια στιγμή τα καταφέρετε (που δεν το βλέπω!) να πείσετε, εγχώριους και διεθνείς ρυθμιστές της κατρακύλας μας, να τραβήξουν χειρόφρενο και να μας αφήσουν να πάρουμε δυο ανάσες, πείτε μου τι θα πείτε στα παιδιά αυτών που ''αυτοκτονήσατε''?Σ' αυτούς που καταστρέψατε τις ζωές τους και το βιός τους?Σ' αυτούς που στείλατε στην κατάθλιψη και στους ψυχιάτρους?Σ' αυτούς που στείλατε στις φάμπρικες της Εσπερίας με τρεις κι εξήντα?Στα φωτεινά μυαλά που θα φωτίσουν άλλες χώρες?
  Κορκοδείλια δάκρυα και ''λυπούμαστε ειλικρινά'' ή σκληρό γερμανικό ύφος και ''έτσι είναι η ζωή''?
   Όποια κι αν είναι η απάντηση, λίγη σημασία έχει.Το αποτέλεσμα μετράει και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμο...
  Παρ' όλα αυτά Venceremos...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου