Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!

   Μέρες που είναι φίλοι μου, ανεξάρτητα από το πόσο πιστοί κι ενάρετοι Χριστιανοί είμαστε, οι σκέψεις τριγυρνάνε σ' αυτό που ονομάζουμε Θείο Δράμα.Δεν ξέρω αν η σκοπιμότητα της ετήσιας αναπαράστασης των Παθών και της Ανάστασης κριθεί επαρκής από την τρόικα και δεν έχουμε κανένα κόψιμο, ως περιττό έξοδο.Τα οικονομικά με μπερδεύουν τα μάλα, μα και τα θρησκευτικά επίσης (και δεν έχω όρεξη και για γκρίνια!).
   Άλλωστε μετά από τόσα χρόνια δεν μπορώ να ξεχάσω τις Ομηρικές μου μάχες με τον παπά-καθηγητή και τις ημιολοκληρωμένες και εξόχως φασιστικές ιδέες του στο Λύκειο Ν.Μαδύτου (οι συνομήλικοί μου σίγουρα θα τον θυμούνται).
   Η άποψή μου για το όλο θέμα ομολογώ πως με τα χρόνια άλλαξε αρκετά.Από σκληροπυρηνική κομμουνιστική και Νιτσεϊκή αθεϊα πέρασα σε αμφιβολία,σκεπτικισμό κι ακολούθως μια ''τακτοποίηση'' τρόπον τινά μέσα στο κεφάλι μου (διαδικασία που λίγο-πολύ,φαντάζομαι συμβαίνει στον καθένα μας).Αυτή φυσικά είναι και η ειρωνία του ανθρώπινου γένους.Της ανθρώπινης επιστήμης.Έχει εξηγήσει με λογικό τρόπο σχεδόν τα πάντα,εκτός από τα σημαντικότερα.Ποιοί είμαστε? που πηγαίνουμε? πως δημιουργηθήκαμε? υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο?
  Κανείς δεν απάντησε και κανείς δεν θ' απαντήσει φίλοι μου καλοί.Ίσως αυτό να κάνει τη ζωή πιό όμορφη.Πιό συναρπαστική.
   Λυπάμαι στ' αλήθεια που στα σχολικά μας χρόνια δεν υπήρχαν άνθρωποι περισσότερο καταρτισμένοι από τον ημιμαθή παπά-δάσκαλο ή παπά-καθηγητή για μπορέσουν να φωτίσουν τα μυαλά μας κι όχι να μας δηλητηριάσουν.
   Αργότερα παρακολουθώντας συζητήσεις στην τηλεόραση, τ' αμφιθέατρα ή διαβάζοντας βιβλία οι ορίζοντες άνοιξαν, το κριτήριο αναπτύχθηκε και σαφώς δημιουργήθηκε μια άποψη κάπως πιό εμπεριστατωμένη.
   Παρ' όλ' αυτά κι άσχετα με τα ''πιστεύω'' του καθενός από μας, αυτές τις ημέρες δεν μπορούμε να μην σταθούμε με κατάνυξη και θαυμασμό μπροστά στα ''Θεία Πάθη''.Στην ηρεμία από μέρους Του στο όλο βίωμά Του (πράγμα που δυστυχώς ξεχάστηκε από τους Μουζαχεντίν της Ορθοδοξίας).Στην αντίδρασή του απέναντι στους Φαρισαίους έξω απ' τον ναό (πράγμα που δυστυχώς ξεχάστηκε από τους Πατέρες που κάνανε την Εκκλησία εμπόριο).Στην  απάντησή του στον Πέτρο που με τόση θέρμη υποστήριζε πως θα σταθεί δίπλα του ότι κι αν συμβεί:''...εν τη νυκτί ταύτη πριν ή δις αλέκτορα φωνήσαι τρις απαρνήση με...''(πράγμα που επίσης έχει ξεχαστεί τελείως ή εν' μέρη απ' όλους μας).
   Αν ολ' αυτά, άσχετα με το πόσο πολύ ή λιγότερο πιστεύουμε γίνουν η απαρχή για σκέψη και προβληματισμό,αν γίνουν η απαρχή να γίνουμε κάπως καλύτεροι άνθρωποι,ειδικότερα τώρα που η αλληλεγγύη έγινε ανάγκη,ο στόχος επετεύχθη.
  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ!!!
  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΑΔΥΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου