Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τρία κλικ αριστερά μάγκες...

  Πρωτομαγιά σ' ένα μπαλκόνι στην Περαία, με θέα τον Θερμαϊκό και τ' αεροπλάνα που ανεβοκατέβαιναν, μπερδεμένοι κι ''ανθισμένοι'', μέρα που 'ναι, βαλθήκαμε να λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας.
   Να συμφωνήσουμε ήταν απίθανο για πολλούς και διάφορους λόγους.Λίγο οι διαφορετικές αφετηρίες μας, λίγο η οινοποσία που μας έκανε κακούς συζητητές κι ακόμη χειρότερούς ακροατές, και κυρίως το ρευστό πολιτικό-κοινωνικό σκηνικό, που μας έχει κάνει ευμετάβλητους σε απόψεις, σκέψεις και γνώμες.Κοινώς ''κωλοτούμπες''.Και για να εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι, δεν το θεωρώ πια ταμπού .Οι Κινέζοι λένε πολύ σοφά: ''Να φοβάσαι τον άνθρωπο που διαβάζει ένα βιβλίο'' .Φανατικός, παγιωμένος και στεγανοποιημένος, το πιθανότερο είναι να καταλήξει Μουζαχεντίν της πίστης του ενός βιβλίου, όποια κι αν είναι αυτή.Θρησκευτική, πολιτική, εθνική ή οπαδικη.
   Λίγες σκέψεις θ' αραδιάσω για τις εκλογές που 'ρχονται κουνιστές και λυγιστές, για να μας δείξουν: ''Πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος?'' Πόσο ''αγανακτισμένοι'' ήμασταν και πόσο εξοργισμένοι παραμένουμε?
  Λίγες σκέψεις λοιπόν κι ο καθένας με το χέρι στην καρδιά ας αποφασίσει.
  Κατ' αρχάς, όχι στην αποχή! Όχι στο λευκό και το άκυρο.Με μαθηματικά Γ' Δημοτικού αποδεικνύεται πως ''σπρώχνουν'' το πρώτο κόμμα, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι η ''Δημιουργία ξανά'' ή οι ''Οικολόγοι-Πράσινοι'' (Τι το θέλετε το γρουσούζικο το χρώμα???) .Δικαιολογείται ενσυνείδητα ν' απέχει αυτός που ανήκει στους Γαλάζιους Καβαλάρηδες, αλλά λόγω θυμού δεν τους ψηφίζει και επιλέγει με πλάγιο τρόπο να τους ενισχύσει.Ή ακόμη, ο αμετανόητος υποστηρικτής των Πράσινων που πιστεύει στην πρωτιά τους ή στην δεύτερή τους θέση, και απέχοντας τους ενισχύει αναμένοντάς τους ''πακέτο''με τους Γαλάζιους μετεκλογικά, για τη συνέχεια του παραμυθιού ''Ο Βλακούλης κι ο Ψευτούλης στη χώρα των θυμάτων'' (Και δεν μεγαλώνουν και οι μύτες τους ρε πούστη μου!!!)
  Διαρκής υποστηρικτής αφθάρτων κομμάτων και ανθρώπων, δεν συμφωνώ με την λογική της γενίκευσης και της ''τσουβαλοποίησης'' καμιάς κοινωνικής ομάδας.Ακόμη και των βουλευτών. Διαφωνώ σαφώς και με τη φράση:''Να καούν και οι 300 της Βουλής!''
  Δεν μπορείς να επιρρίπτεις την ίδια ευθύνη για το ''ναυάγιο''στους 266 καπετάνιους-πρώτους-δεύτερους και μούτσους, και την ίδια στους 34 του ΚΚΕ και του ΣΥΝ που ήταν απλοί επιβάτες στο σαπιοκάραβο.Ίσως μπορείς να ζητήσεις εξηγήσεις για την αιτία που δεν όρμησαν να λυντσάρουν τους καπεταναίους της συμφοράς.Μα κι αυτό δεν ήταν εύκολο φίλοι μου. 34 τον αριθμό,μπερδεμένοι κι αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ, με 266 άριστα ''οχυρωμένους'' δεν τα 'βαλαν ποτέ.Ούτε στις Θερμοπύλες!
   Δεν μπορώ ν' αρθρώσω, σε καμιά περίπτωση, λόγο εναντίον των Οικολόγων, ούτε επίσης της''Δημιουργίας Ξανά'', που κομματάκι ρομαντικά, πάει να μας δείξει τι σημαίνει, πολιτική χωρίς πολιτικούς, απλά και μετρημένα.
   Δεν μπορώ, όμως, να μη σταθώ μπρος στη μεγάλη ευκαιρία της Αριστεράς.Μάγκες,όσοι ''σκαμπάζετε'' από τόπι, η συγκυρία είναι πέναλτυ.Κι αν όχι πέναλτυ, σίγουρα φάουλ στη γραμμή της περιοχής και χωρίς τείχος!Αν δεν στραβοπατήσουμε, όταν παίρνουμε φόρα για την εκτέλεση, μπορούμε να σκοράρουμε.
   Κι ας μαζευτούμε με πίστη,με φόρα κι αριστερές ιδέες και πολιτικές να πάμε να βρούμε τη Μέρκελ και το ΔΝΤ.Να δούμε που είναι τα όριά τους και που τα δικά μας.Δεν θα ''πετάξουν'' έτσι εύκολα την κότα που τους κάνει αβγουλάκια.
  Και στην τελική, αν δεν καταφέρουμε ν' αλλάξουμε ουσιαστικά την κατάσταση, τους τα ''βροντάμε!''Τι έχουμε να χάσουμε?Άντε κανένα τρίμηνο!Δεν ''ψήνομαι'' κυρία Τρέμη ότι μ' ένα τρίμηνο ''κόβει η σάλτσα'', μουχλιάζει το ροκφόρ κι έρχεται η συντέλεια του κόσμου.
  Από την άλλη πάλι, αν καταφέρουν οι καπετάν-Φορτούνες να εκλεγούν ξανά με την Ιερή Συμμαχία της Συμφοράς (αλά Μέτερνιχ!), είναι διαφορετικό να 'χουν απέναντί τους στη Βουλή καμιά κατοσταριά αριστερούς, που φωνάζουν, διεκδικούν κι επιμένουν.
   Εκπροσωπώντας τον εαυτό μου, και όχι το blog, θα ξαναπώ:ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!
   Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα!
Υ.Γ. Το βίντεο στην αρχή της ανάρτησης, που 'γινε και αφορμή για τον τίτλο της, είναι το τραγούδι-αφήγηση της Κατερίνας Γώγου που τελειώνει με τη φράση:''....γι αυτό σου λέω...την άλλη φορά που θα μας ρίξουνε, να μην την κοπανήσουμε...να ζυγιαστούμε...''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου