Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

TSIPRAS....the fucker of the week!!!

''TSIPRAS the fucker of the week'' μου 'γραψε ένας φίλος Γερμανός, αντανακλώντας όλο το ανακάτεμα που προκάλεσε αυτό το καθημερινό αγόρι στην Εσπερία.
  Δεν έχουμε καμιά τρελή αυταπάτη να πιστέψουμε πως ο Αλέξης θα γίνει ο Τσε της Ευρώπης.Ούτε καν ο Άρης Βελουχιώτης.Ξεπεζέψαμε απ' τ' άλογα κι απ' τις μηχανές.Ας μη γινόμαστε γραφικοί.
Κοιτάξτε όμως που τους ανακάτεψε.Τους έκανε να φοβηθούν στ' αλήθεια, μήπως χαλάσει η μανέστρα.
 Χωρίς γραβάτα και χωρίς Αγγλικά του Καίμπριτζ, ενσαρκώνει αυτό που ο πληγωμένος Έλληνας ζητάει.Έναν άνθρωπο όπως όλοι εμείς.Με φυσιολογικές σπουδές, φυσιολογικά λεφτά, φυσιολογική γκόμενα και φυσιολογικό τρόπο ομιλίας.
  Τον παρομοιάζουν με τον Αντρέα, ατυχώς κατ' εμέ.Ο Αντρέας είχε κάτι το θρυλικό, το μυθικό, το απόμακρο, κι ας ήταν με ζιβάγκο.Ήταν ''παρτάκιας'' και το 'δειχνε.Είχε το κλειστό club του με τους Κουλούρηδες, τους Κατσιφάρες και τους Τσοχατζοπουλαίους (αχ βρε Άκη μου που κατάντησες!).Είχε την αυλή του και τους αυλικούς του.
  Ο Αλέξης σου δίνει σαφώς την εντύπωση πως θα πιεί μια ρετσίνα μαζί σου κι αν δεν είναι και πολύ στριμωγμένος απ' τη γυναίκα, θα κάνετε και καμιά μπαρότσαρκα με αμφίβολη κατάληξη.Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή.
  Μοιάζει να συγκέντρωσε πολλά φώτα επάνω του κι αυτό, όπως και να το κάνουμε, τρομάζει.Περισσότερο τους άλλους κι όχι αυτόν.Τον βλέπω ψύχραιμο, όπως τον Ντρογκμπά στο τελευταίο πέναλτυ κόντρα στους Γερμανούς, μέσα στο σπίτι τους.
   Τα βάλανε όλοι μαζί του.Απ' τα γιες-μεν αγοράκια, απόφοιτους των Αμερικανικών Κολλεγίων, μέχρι τον υπερβολικά βαρετό Κουβέλη και τον ''ατσαλάκωτο'' μέχρι αηδίας, Τζήμερο-εφήμερο.Από την αντιπαθητική ξενερουά καγκελλο-Μέρκελ, μέχρι τον Ολάντ-άλλων Γάλλο πρόεδρο.Με την έκπληξη ζωγραφισμένη στα μάτια τους για κάτι που διαφέρει απ' αυτούς.Γι αυτόν που κάνει την στροφή μ' αντίθετη φορά, σ' αυτήν την καταραμένη ''φωλιά του κούκου''.Σ' αυτή την Ευρώπη που βρήκε χίλιους Καιάδες για να πετάει όποιον εξακολουθεί και σκέφτεται λογικά.
  Δεν είναι περίεργο που συγκεντρώνει τις αμφιβολίες μας, την απορία μας και τον σκεπτικισμό μας.Εξ' άλλου το διακύβευμα είναι μεγάλο.Δεν είναι πια τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάνε από 4 στο 5 τοις εκατό, λόγω της καλής του παρουσίας.Είναι που μπορεί να γίνει πρωθυπουργός στα καλά καθούμενα!(ο πρώτος εκλεγμένος πρωθυπουργός με μαλλιά???)
 Δεν είμαι ο ''καθώς πρέπει'' Συνασπιστής (υπασπιστής που 'λεγε και η πεθερά μου!).Νευριάζω με τις συνιστώσες.Μου τη ''σπάνε'' πολλές φορές οι αυτοπροσδιορισμοί των μειονοτήτων.Γίνομαι κι εγώ ρατσιστής κι ας ξέρω πως το πρόβλημα δεν έχει λύση ούτε με το ΛΑΟΣ, ούτε με Χρυσαυγήτικες τακτικές.Συλλαμβάνω πολλές φορές τον εαυτό μου αιρετικό και παλλινδρομούντα σε σκέψεις και ιδέες, αριστερές και λιγότερο αριστερές.Δεν τελειώνει ποτέ αυτή η περιπέτεια.Από το εφηβικό ''100 ερωτήσεις-απαντήσεις για τον Κομμουνισμό'' (τι διαβολεμένο βιβλίο αλήθεια!αποστόμωνες τους πάντες αποστηθίζοντάς το!) μέχρι τον Τροτσκισμό, τον Μαοϊσμό και άλλες τάσεις αργότερα, πάντα είχες μια αμφιβολία αν βρισκόσουν στον σωστό δρόμο.
   Θα το διακόψω για λίγο!!!Μικρή διακοπή για διαφημίσεις, που λεν και τα κανάλια!Θα σταματήσω την κριτική, θα παψω να σκέφτομαι αν ψηφίζω με το 40-50 ή 60% της καρδιάς και της συνείδησής μου και θα δώσω πίστωση χρόνου.Στον Αλέξη και τους λοιπούς αριστερούς, για να βρουν την κρυμμένη λέξη.
   Δεν πιστεύω στους μαθητευόμενους μάγους, και ας μην τον βλέπουμε ως τέτοιον.Ούτε επίσης ως μεγάλο οραματιστή και ιδεολόγο.Ας τον δούμε ως έναν άνθρωπο, που συνεχίζει να σκέφτεται φυσιολογικά σ' ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου