Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Το νερό που πίνουμε... μήπως μας πίνει ;

Χθες στις 12/5/2012 , ο κρατικός Ρ/Σ της Μακεδονίας 102 fm , στις ειδήσεις των 15:00 είπε αυτολεξεί: ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ είναι το νερό που πίνουν οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές του δήμου Βόλβης,  μετά από έρευνα που έγινε στις γεωτρήσεις από την περιφερειακή διεύθυνση  του νομού Θεσσαλονίκης  . Το νερό είναι μολυσμένο με κολοβακτηρίδια και και νεονικοτινοειδή σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις . Η μόλυνση προέρχεται από χρόνιες αποθέσεις στον υδροφόρο ορίζοντα  λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.
  Επειδή έχω θετική σκέψη (μην κρυφογελάτε σας ακούω) , θέλω να πιστεύω ότι οι αιρετοί αρχόντοι του χωριού μας( αυτό ισχύει και σε κάθε χωριό ) , που με τόση ζέση ζητούσαν την ψήφο μας πριν ενάμισι χρόνο , θα έχουν κάνει ήδη τα εξής : Θα έχουν τοιχοκολλήσει στον πίνακα ανακοινώσεων του χωριού , αν δε  έχουν και λίγη φαντασία παραπάνω,  θα έχουν μοιράσει και σε όλα τα μαγαζιά συνάθροισης  τα φωτοτυπημένα αποτελέσματα του κρατικού φορέα που διεξήγαγε την ανάλυση του νερού , με όλα τα χημικά στοιχεία , ασχέτως αν δεν τα καταλάβαινε κανένας  και με την υπογραμμισμένη επισήμανση ( του χημείου ,όχι των αρχόντων) , ότι το νερό είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόση, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ζωή. ( Τι είπες Greg; η φαντασία στην εξουσία ; αυτό νομίζουμε ότι είναι η φαντασία;) Η Ε.Υ.Α.Θ. σε κάθε λογαριασμό που στέλνει , εσωκλείνει σημείωμα με την χημική ανάλυση του νερού  και την επισήμανση ότι είναι κατάλληλο για πόση.
  Όμως λόγω του ότι πάντα προσπαθώ να βλέπω και την άλλη όψη , λέω ότι υπάρχει και μία πιθανότητα να μην έχουν ενεργήσει έτσι ( οι αρχόντοι) . Οπότε πολλά τινά συμβαίνουν .
  Μπορεί να αγνοούν την ύπαρξη της έρευνας. Εγκληματική αμέλεια αφού έπρεπε αυτοί να την έχουν παραγγείλει .. Συνεπάγεται ανικανότητα.
  Μπορεί να γνωρίζουν και την έρευνα και τα αποτελέσματα , αλλά να λένε : φασκελοκουκούλωστα , τί μπορούμε να κάνουμε εμείς ;  αφού και λεφτά δεν έχουμε αλλά  και εμπίπτει στις αρμοδιότητες της πολιτείας . Εγκληματική αμέλεια με επιπτώσεις στην δημόσια υγεία. . Συνεπαγωγή: ανικανότητα.
  Μπορεί πάλι και να απαξιώνουν τους ιθαγενείς , μην έχοντάς τους ικανούς  να αφομοιώνουν τέτοιες πληροφορίες. Ουδέν σχόλιο.
   Μπορεί πάλι να λένε : μην πανικοβάλλετε τους ιθαγενείς , θα το λύσουμε υπογείως  και με τρόπους ,που μόνο εμείς οι αρχόντοι ξέρουμε... έχουμε και καλοκαίρι μπροστά μας , πανηγύρια , τουρισμός , άσε μην κόψει η μουσταλευριά... .
   Μπορεί πάλι να τους έχουν κάνει ενδοϋπηρεσιακά  σεμινάρια οι συνάδελφοί τους από τον Ασωπό.
   Άλλο τινό είναι να λένε : τί θέλει τώρα ο 102 fm και ανακοινώνει τέτοιες αηδίες και βάζει φυτίλια στους ιθαγενείς;
  Η θετική μου πλευρά λέει , ότι έχει ήδη συμβεί ο καθησυχασμός των κατοίκων  . Εάν παρ' ελπίδα η μόλυνση χτύπησε και τις δικές μας γεωτρήσεις , υπάρχουν λύσεις βρε αδερφέ .
  Να κόψουμε τα δέντρα για να φτάνει καθαρό βρόχινο νερό στον υδροφόρο ορίζοντα ( διπλό το καλό γιατί ήταν και δεντροφυτεύσεις του προηγούμενου δημάρχου).
  Να χαλάσει ο πεζόδρομος , για να μπορούν να περνάνε μέσα από την πλατεία τα βυτιοφόρα που αδειάζουν τα λύματα στο βιολογικό , κάνοντας διπλό καλό . Ξεχειλίζουν τον βιολογικό προσθέτοντας στον υδροφόρο ορίζοντα φρέσκο υλικό , κρατώντας καθαρές άλλες περιοχές του Δήμου μας ( αυτό κι αν είναι αλτρουισμός) και λέμε στους ιθαγενείς : δέστε εμείς διεκδικούμε και παίρνουμε από τον Δήμο.
  Να επαναλειτουργήσουμε και επίσημα πλέον (ανεπίσημα λειτουργεί) την κλειστή χωματερή , για να βγάλουμε από την δύσκολή θέση τους αγρότες , ότι κάνουν όλη τη δουλειά (μόλυνση) μόνοι τους  και να πούμε: δέστε βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην υπόθεση μόλυνση.



 


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου