Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Θεός,Αλλάχ και....παστίτσιο!!!

"Εσύ Χριστό κι' εγώ Αλλάχ κι' όμως κι' οι δυο μας αχ και βαχ..."
Όλοι το σιγοτραγουδήσαμε σε κάποια φάση της ζωής μας ή σε κάποιο γλεντάκι μ' ένα ποτήρι ρετσίνα στο χέρι.Πόσοι από εμάς όμως φανταστήκαμε ότι θα έρθουν οι μέρες που,εκτός από τους παράλληλους βίους  χριστιανών και μουσουλμάνων,τα "αχ" και τα "βαχ" θα είναι......... χειροπιαστά, συνέπεια   άγριων ξυλοδαρμών και άκρατης βίας......συνέπεια θανάτου..... στο όνομα τίνος άραγε;
Δεν θέλω ν' αναφερθώ σε μοτό τύπου "Η Θρησκεία είναι το όπιον των λαών" και άλλα παρόμοια,ούτε να ρίξω νερό στο μύλο της άποψης περί χειραγώγησης των μαζών μέσω της πίστης.Πολύ μελάνι έχει χυθεί για όλα αυτά και μάλιστα από ανθρώπους καθ' ύλην αρμόδιους.
Θέλω να έρθω στα "καθ' ημάς" που λένε.Στο σήμερα,στο τώρα αυτής της κακομοίρας χώρας,της Γης του Ποτέ Ποτέ όπως κατ' εξακολούθηση επιμένω να την αποκαλώ.
Χτύπησε λοιπόν και τη δική μας πόρτα ο......θρησκευτικός φανατισμός,ισλαμικός φονταμενταλισμός, ταλιμπανισμός.... αφήνω σ' εσάς τον χαρακτηρισμό.Επεισόδια από εξαγριωμένους μουσουλμάνους και στην πατρίδα μας, στα πλαίσια της παγκόσμιας διαμαρτυρίας για την ταινία προσβλητικού προς τον προφήτη Μωάμεθ περιεχομένου.Παρέμβαση των δυνάμεων της τάξης,με τα γνωστά αμφίβολα αποτελέσματα.Και μετά.......εμείς...ο καθημερινός άνθρωπος.Φωνές,ιδεολογίες,συνθήματα..... πάρε κόσμε.......ελάτε να μας "ασπαστείτε"....συνδράμετε στον δίκαιο αγώνα μας υπέρ...κατά.......
"Να φύγουν.......κρεμάστε τους...... εδώ είναι Ελλάς..... Ορθοδοξία...."
"Άνθρωποι είναι κι' αυτοί...... έχουν κάθε δικαίωμα..... φταίνε οι...Αμερικάνοι..."
Μακάρι υιοθετώντας απλά μια άποψη να μπορούσαμε να συνεχίσουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα,ν' αλλάξουμε πλευρό βρε αδερφέ και να συνεχίσουμε τον ύπνο μας... Δεν γίνεται όμως,ευτυχώς ή δυστυχώς.Είναι κι' αυτό πλέον κομμάτι της σκληρής καθημερινότητας που καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε.Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι,όντες συγκάτοικοι πια με τόσους "οικονομικούς μετανάστες",η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μουσουλμάνοι.
Και μέσα σ' όλα αυτά,"εγχώριοι Μουτζαχεντίν" συγκρούονται -λεκτικά προς το παρόν - για το δικαίωμα ή μη κάποιου ......ασεβούς νέου;.......σάτυρου;...υβριστή;......αντίχριστου;.....να εκφράζεται όπως θέλει,αδιαφορώντας αν λοιδωρεί και χλευάζει ιερά και όσια.Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπάγγελτα(;) κι' ένας ακόμη φαύλος κύκλος άνοιξε.Δώσε στο λαό άρτο και θεάματα!!
Η κατακλείδα αδέρφια και αυτό που πρέπει να μας έχει σε εγρήγορση είναι το ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα κληθούμε να πάρουμε θέση έμπρακτα,τηρώντας στάση ζωής υπερασπιζόμενοι τα πιστεύω μας και προτάσσοντας την δική του ο καθένας αίσθηση περί δικαίου,αλληλοσεβασμού,ανοχής και ακεραιότητας. Κι' όλα αυτά γιατί,οργανωμένο Κράτος Δικαίου δεν υφίσταται εδώ και χρόνια,απλά τελευταία έχει γίνει πολύ πιο εύκολα αντιληπτό από κάθε βαθμίδας IQ. 
Γιατί στη Χώρα του Ποτέ Ποτέ,ο καθένας μπορεί να εκφράζεται και να το επικοινωνεί όπως γουστάρει,αδιαφορώντας για το ποιους θίγει,προσβάλει,υπονομεύει και μηδενίζει.Στη Χώρα του Ποτέ Ποτέ, ράσα,πίστη  κι' ασκητική μετατρέπονται κατά το δοκούν σε ....Εφιάλτη στην Κουζίνα.
Και το χειρότερο όλων.......στη Χώρα του Ποτέ Ποτέ,οι Λύκοι ντύνονται τον μανδύα του προβάτου-θύματος, προασπιζόμενοι τα χριστά ήθη και το χριστιανικό αίσθημα πάντων των Ελλήνων.
Ταυτόχρονα,λαϊκισμός και περιθώριο,μάχονται λυσσαλέα για το δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.....!! Για μεγαλύτερο κομμάτι απ' την πίτα της δημοσιότητας,που τόσο απρόσμενα τους προσφέρεται,ως άλλο μάνα εξ ουρανού.....!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου