Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ελλήσποντος

"Σαν κατεβεί σαν κατεβεί στο γήπεδο
η άσπρη μπλε η άσπρη μπλε  φανέλα
όλους τους πιάνει πυρετός
και το Σταυρό ( κατά περίπτωση) η τρέλα"

 Αύριο είναι οι εκλογές όπως μας ανακοίνωσαν τα παιδιά που ασχολούνται  με την πιο παλιά συλλογικότητα της Νέας Μαδύτου· το αθλητικό σωματείο του χωριού, τον Ελλήσποντο.
 Από τότε που τον ίδρυσαν κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι, η πορεία του είναι συνυφασμένη με τα "πάνω" και τα "κάτω" του χωριού.
 Σ΄αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες εποχές που η καθημερινότητα αναλώνεται στα της επιβίωσης, είναι λογικό η λάμψη του να έχει θολώσει λίγο.
  Δεν είναι η πρώτη φορά από όσο θυμάμαι που έχει μείνει έξω από τις διοργανώσεις τις Ε.Π.Σ.Μ. . Παρ' όλα αυτά ένα μεγάλο μπράβο σε όσους κρατάνε άσβεστη τη φλόγα του διατηρώντας με νύχια και με δόντια , με πολλή προσωπική εργασία και έξοδα, τα παιδικά του τμήματα.
 Παρ΄ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, αυτό είναι κάτι διαφορετικό· η αγωνία τους για την συνέχεια του συλλόγου φαίνεται στα μάτια τους. Ξανά μπράβο!
  Οι κάλπες στήνονται σε μια προσπάθεια να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του κόσμου και να ξαναπλησιάσει το σύλλογο. Οι παλιές γεννιές των ποδοσφαιριστών καλούνται να μπερδευτούν μεταξύ τους για να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη. Περιμένουμε λοιπόν να στηρίξουμε  αυτούς που θα βάλουν το στήθος μπροστά .
 Περιμένουμε να βγάλουν τον Ελλήσποντο από την ποδοσφαιρική εσωστρέφεια που περιβάλει μέχρι τώρα τους περισσότερους συλλόγους στην Ελλάδα. Ας γίνει κάτι πιο κοινωνικό. Κάτι πιο μαζικό και  συμμετοχικό. Ας αλλάξει η εικόνα των ανθρώπων του συλλόγου που ζητάνε λεφτά σε κάθε μάζωξη του χωριού.
 Δημιουργήστε το ιντερνετικό προφίλ του Ελλησπόντου και ανακοινώστε μέσω αυτού στις "ομάδες" τα πάντα. Ποιοι ήταν οι υποψήφιοι, πόσοι ψήφισαν και πόσους ψήφους πήρε ο καθένας. Ποιοι εκλέγονται, τη συγκρότηση του Δ.Σ. , τις σκέψεις σας για το  "πως" του συλλόγου. Ανακοινώστε τα συμβούλια, τα πρακτικά τους, τον οικονομικό απολογισμό κάθε αγώνα και κάθε μήνα· τίποτα κρυφό. Τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής, την ενδεκάδα που έπαιξε.
 Βάλτε στο τζόγο όλο τον κόσμο που περνάει ατελείωτες ώρες στο f/b , να συζητάει για τον Ελλήσποντο. Βάλτε στο τζόγο τους Μαδυτιανούς σε Ελλάδα και όπου γης, να ενδιαφερθούν ξανά μανά για την ομάδα. Είναι η πιο ξεκούραστη και φθηνή υπηρεσία που θα προσφέρετε στο σύλλογο. Όταν  όλος ο κόσμος ξέρει για τα πεπραγμένα, θα ενδιαφερθεί να ανέβει στο γήπεδο όταν θα βγει από το σπίτι του ή θα βρεθεί στο χωριό . Είναι πολύ ψυχρό, ξερό και κρύο να ζητάς από τον κόσμο ή από κάποιους μεμονωμένα, να ενισχύσουν οικονομικά για κάτι που δεν ξέρουν προς τα πού βαδίζει.  Βγάλτε στο φως τον αγώνα που θα δίνεται κάθε μέρα για την συνέχεια του Ελλησπόντου και να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν άνθρωποι να αφήσουν κάτι τι την Κυριακή στο γήπεδο ή στο ταμείο του.
 Προβάλετε τον σύλλογο στο ίδιο το χωριό. Διοργανώστε αγώνες 5x5 μικρών ή μεγάλων στα γηπεδάκια την ημέρα των εκλογών (όταν γίνονται) Αντί απλά να στήνετε παγκάρι.
  Καλέστε παλαίμαχους με προσωπικές προσκλήσεις, συγκεκριμένων εποχών και γενεών και βάλτε τους να παίξουν με τις αντίστοιχες ομάδες του Σταυρού ή άλλων χωριών .
 Διοργανώστε επ' ευκαιρία των 60 χρόνων μια μεγάλη γιορτή για τον Ελλήσποντο, τις ημέρες του πανηγυριού. Καλέστε όλους όσους έχουν φορέσει την φανέλα του. Με προσωπικές προσκλήσεις στους εκτός χωριού. Βάλτε τους πιο παλιούς να πούνε δυο λόγια. Εκθέσατε ότι υλικό υπάρχει· φωτογραφίες, λάβαρα, κύπελλα, φανέλες, παλιά δελτία. Σε μια παλιότερη ανάλογη γιορτή είχα ακούσει τον Δήμο τον Παπάζογλου να λέει ότι ήταν διατεθειμένος να χαρίσει τις "σχάρες" του της δεκαετίας του '50. Κάντε τον κόσμο να συγκινηθεί που έπαιξε και να θέλει να ξανα-συμμετέχει. Κερδίστε τον κόσμο για να κερδίσει ο σύλλογος.
Για να ξαναγίνει το κοινωνικό φαινόμενο που ζωντάνευε το χωριό κάθε Κυριακή και το ( ποδοσφαιρικό ) φόβητρο των άλλων χωριών.

Υ.Γ. Η φωτογραφία καταδεικνύει το γεγονός ότι με μηδενικά μπάτζετ ( την τύφλα μας που θέλουμε και " μπάτζετ"), με ότι σορτσάκι είχε ο καθένας,  έπαιζε μπάλα και συμμετείχε στο κοινωνικό φαινόμενο  του Ελλησπόντου.
         
                                                                    Κουκ


Υ.Γ.     Αυτά που συμβαίνουν τώρα στον Ελλήσποντο τα ευχόμουν από τις 25/5/2013  που έγραψα το παραπάνω κείμενο.  Επιτέλους!  η ομάδα που τρέχει το project ( που λένε και στα μέρη μας) του Ελλησπόντου, κάνει καταπληκτική δουλειά. Μας έχει όλους κοντά του . Δεν έχω εικόνα για το ποιοι ακριβώς συμμετέχουν  σ' αυτήν την ομάδα που ξανά ανάστησε τον Ελλήσποντο και για να μην αδικήσω κανέναν, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!

Υ.Γ 1  Αλλά πιο πολύ γουστάρω τις περιγραφές του Antonis Tzou. Μας απογειώνεις κάθε Κυριακή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου