Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

maditianos.blogspot.gr



 Αυτή είναι μια τυπική εβδομαδιαία επισκόπηση για την  επισκεψιμότητα του maditianos.blogspot.gr . Προφανώς όσοι μπαίνουν στον κόπο από τα πέρατα της γης να ανοίξουν το ιστολόγιο, έχουν μια κάποια σχέση με τη Μάδυτο. Γι' αυτό έχει "μαλλιάσει" το πληκτρολόγιό μου εδώ και περίπου δυο χρόνια. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει στο παιχνίδι και το "επίσημο" χωριό. 
 Από πάντα με ενοχλούσε το γεγονός της ελλιπούς πληροφόρησης γι' αυτά που συνέβαιναν στο χωριό.Από κουβέντες του καφενείου και όπως μας τα μετέφερε ο γνωστός που τα μάθαινε από τρίτο χέρι, από κάποιον που ήταν κοντά σε ένα κοινοτικό-δημοτικό συμβούλιο ή μια απόφαση ενός συλλόγου. Αυτή είναι μέχρι και σήμερα η ενημέρωση του κόσμου.
Ή πρέπει να σηκωθεί ένα τοίχος γύρω γύρω από το χωριό και αυτά που συμβαίνουν εκεί να αφορούν μόνο τους μόνιμους κατοίκους ή επιτέλους στην εποχή της ταχύτατης και πάμφθηνης μετάδοσης της πληροφορίας, πρέπει να πληροφορεί. Ο κόσμος που δεν μένει μόνιμα στη Νέα Μάδυτο διψάει να μαθαίνει για τα τεκτενόμενά της, για τους ανθρώπους του και για την ζωή του· την πολιτική , την αθλητική, την κοινωνική και  την πολιτιστική. 
 Δεν μπορεί να σταθεί σαν δικαιολογία από καμιά κοινότητα και από κανένα σύλλογο ότι "εγώ δεν ασχολούμαι με το ίντερνετ  ή το f/b". Είναι πλέον υποχρέωση αυτών που κατέχουν τις θέσεις να ασχολούνται και με αυτό. 
Δεν μπορεί η κοινότητα να ζητάει την ψήφο όσων ακόμα είναι δημότες της αλλά όχι μόνιμοι κάτοικοι,αν δεν τους ενημερώνει εύκολα και ανέξοδα για τα πάντα. 
Δεν μπορεί κανένας σύλλογος να ζητάει τον οβολό των κατοίκων και επισκεπτών αν δεν τους ενημερώνει για το που πάει μέχρι και το τελευταίο ευρώ του ταμείου του.
 Και επιτέλους αν οι φορείς θέλουν τον κόσμο μαζί τους και συσπειρωμένο, η ξερή ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του πλατανιού και οι θυροκολημένες  Α4 φωτοτυπίες στα καφενεία , δεν φτάνουν . Πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο και για τις διεργασίες που οδήγησαν στην απόφαση που ανακοινώνεται.
                                                           Κουκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου