Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Απαγορεύστε επιτέλους τις απεργίες

 Οι λιμενεργάτες δεν πρέπει να απεργούν το καλοκαίρι. Οι φύλακες των μουσείων δεν πρέπει να απεργούν την τουριστική περίοδο. Οι οδοκαθαριστές και οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. δεν πρέπει να απεργούν γενικώς. Οι καθηγητές δεν πρέπει να απεργούν στην αρχή, στο μέσο και στο τέλος της χρονιάς και σίγουρα όχι στις εξετάσεις. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν μπορούν να απεργούν Χριστούγεννα και Πάσχα γιατί ενοχλούν τους ντόπιους και το καλοκαίρι γιατί ενοχλούν τους τουρίστες.
 Δεν έχει σημασία φυσικά αν οι λιμενεργάτες ή οι φύλακες πεινάνε. Το 67 τις εκατό της  ανεργίας στους νέους Έλληνες η καταραμένη απεργία των καθηγητών στις εξετάσεις την έφτασε. Και φυσικά τον τουρισμό τον καταστρέφουν οι απεργίες και όχι το πανάκριβο ευρώ.
 Να απεργήσουν λέει οι καθηγητές, αλλά όχι στις εξετάσεις.
 Μα  η απεργία που δεν ενοχλεί το κοινωνικό σύνολο και δεν ανατρέπει την καθημερινότητα τότε τί σόι απεργία είναι. Πώς δηλαδή θα ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, βάζοντας περιβραχιόνιο;
 Αλλά έτσι κι αλλιώς  δεν έχει σημασία πλέον αφού για το κράτος οι απεργίες είναι παράνομες και καταχρηστικές  στο σύνολό τους. Όπως σε όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα από την δουλοκτητική Ρώμη μέχρι και την την προλεταριακή δήθεν ΕΣΣΔ.
                                                                                                                                            Κουκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου