Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Διατροφικό σκάνδαλο: Βρέθηκαν ίχνη σκ@τού σε παξιμάδια...




Ανάστατη η ελληνική κοινωνία μετά από ελέγχους σε παξιμάδια που προορίζονταν για κατανάλωση από Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα μικροβιολογικά εργαστήρια της ΜΚΟ “Προστασία στο Παξιμάδι του Έλληνα”, βρέθηκε ότι σε παξιμάδια που υπήρχαν σε σπίτια καταναλωτών, ανιχνεύτηκαν ίχνη σκ@τού...

Έντρομοι οι καταναλωτές σπεύδουν να ελέγξουν τα παξιμάδια τους. Την ίδια ώρα διακρίνεται διχασμός στις αντιδράσεις των πολιτών. Κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν τα παξιμάδια τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν τους ενοχλεί η όποια νοθεία έχουν υποστεί. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι προσέρχονται στα εργαστήρια της ΜΚΟ “Προστασία στο Παξιμάδι του Έλληνα”, με όλα τους τα υπάρχοντα-παξιμάδια προς εξέταση. Ο εκπρόσωπος τύπου της Οργάνωσης προειδοποιεί: “Παρακαλούνται όλοι οι κάτοχοι παξιμαδιών, οποιουδήποτε τύπου, να τα μεταφέρουν στα εργαστήρια για εξέταση. Σε περίπτωση που βρίσκεται κάτι ύποπτο σε αυτά θα αποσύρονται. Η Οργάνωση μάχεται, με υπερβάλλοντα ζήλο, για την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών”.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, από αύριο το πρωί σε κάθε κεντρική πλατεία πόλης ή χωριού θα υπάρχουν ειδικά συνεργεία που θα συγκεντρώνουν τα παξιμάδια των πολιτών, ώστε να εξεταστούν στα εργαστήρια της Οργάνωσης “Προστασία στο Παξιμάδι του Έλληνα”.

Οι Υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας σε κοινή ανακοίνωση κάνουν έκκληση στους πολίτες – κατόχους παξιμαδιών να τα παραδώσουν στην Οργάνωση, καθώς είναι η πλέον αρμόδια για το θέμα. “Πάνω απ' όλα προέχει η υγεία των πολιτών”.

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση σε μεγάλους δήμους της χώρας, όπου άρχισαν, από σήμερα κιόλας, να συγκεντρώνουν παξιμάδια στις πλατείες. Την ίδια ώρα, όσοι δεν έχουν πάρει σοβαρά το θέμα δημιουργούν έκρυθμες καταστάσεις, αγοράζοντας στη μαύρη αγορά και χωρίς παραστατικά ύποπτα παξιμάδια, που δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα. Ακόμη, σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν “τρομοκρατικά” χτυπήματα σε σημεία συγκέντρωσης παξιμαδιών από ταραχοποιά στοιχεία και μπαχαλάκηδες..., που είτε πήραν παξιμάδια για τις οικογένειές τους, είτε άρχισαν να τρώνε ύποπτα παξιμάδια, προκλητικά, μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο δήμαρχος Χ.Χ. που ήταν παρών σε μια τέτοια τρομοκρατική ενέργεια, δηλώνει χαρακτηριστικά: “Πρόκειται για τρομοκράτες.... δεν σκέφτονται την υγεία τους, ούτε τις οικογένειές τους, ούτε τους συνδημότες τους, που τρομοκρατούν με τέτοιες ενέργειες. Ήδη είχαμε ηλικιωμένους που λιποθύμησαν μόλις τους είδαν...”.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο αρμόδιος υπουργός για τα περιστατικά αυτά, υποσχέθηκε ότι είναι θέμα ημερών όλες οι εταιρείες παραγωγής παξιμαδιών να τοποθετήσουν Serial Number σε κάθε παξιμάδι, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος στη διακίνησή τους. Ενώ, θα απαγορεύεται η κατανάλωση χειροποίητων παξιμαδιών, αφού δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η νοθεία τους με σκ@τό. Δεσμεύτηκε δε, ότι το συντομότερο δυνατό θα κατατεθεί σχετικός νόμος για ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντως, ο οποίος μάλιστα θα προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα σε όσους συλλαμβάνονται με παξιμάδια στη κατοχή τους, για τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα παραστατικά.


Μαρτυρίες καταναλωτών από το συγκεντρωμένο πλήθος σε πλατεία συγκέντρωσης παξιμαδιών:
  • Να τους πιάσουν...
  • Όσοι σκέφτηκαν να κερδοσκοπήσουν με μια τέτοια νοθεία, δεν είναι άνθρωποι...
  • Πάλι καλά που έβλεπα τηλεόραση και έπεσα πάνω σε έκτακτο δελτίο... παραλίγο να το έτρωγα...
  • Δεν σεβάστηκαν, τα λαμόγια, το παξιμάδι του κοσμάκη. Ελπίζω να τους πιάσουν και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά...
  • Μας χάλασαν το καλοκαίρι... και πάνω που άλλαζε το κλίμα. Ιούνιο μήνα να τρέχουμε στις πλατείες, με τα παξιμάδια στο χέρι; Δε σέβονται τίποτα...
  • Αυτό είναι τρομοκρατικό χτύπημα. Σαμποτάζ...
  • Ιγώ, παιδίμ' δεν τρώγω παξμάδια. Ευτχώς. Να 'ναι καλά η μασέλα...
  • Εγώ άλλο θέλω να πω, πού βρέθηκαν τόσα παξιμάδια; Από πού τα βρήκαν αυτοί όλοι; Προτείνω να τα δηλώνουμε στη φορολογική δήλωση από 'δω και μπρος, να ξεκαθαρίσει το τοπίο... Πόθεν έσχες, κύριε, τα παξιμάδια;;;

Γ.Χ.Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου