Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Εφιάλτης χωρίς εξήγηση...



Ξυπνάς ιδρωμένος, λαχανιασμένος, είσαι σε υπερένταση, λες και έτρεχες για ώρα. Σηκώνεσαι, πίνεις ένα ποτήρι νερό. Εφιάλτης ήταν. Πέρασε...
Υπάρχει όμως ένας εφιάλτης που δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Δεν τον ξεχνάς με ένα ποτήρι νερό. Δεν περνάει. Ζεις μέσα σ' αυτόν. Οι ονειροκρίτες διαφωνούν για την εξήγηση. Ενώ, βλέπεις καθημερινά πως τα αποτελέσματά του είναι χειροπιαστά και θανατηφόρα. Ποιος, μέχρι τώρα, πέθανε κατά τη διάρκεια εφιάλτη και έμεινε αποθανών; Πρωτόγνωρη δύναμη πάνω στην ανθρώπινη ζωή έχει τούτο εδώ το όνειρο.
Ένα άλλο πρωτόγνωρο στοιχείο του, είναι ότι το βλέπουμε όλοι μαζί. Ταυτόχρονα. Δεν είναι ιδιωτικό όνειρο. Είναι δημόσιο. Δεν εμπίπτει όμως στις ιδιωτικοποιήσεις (ακόμα) ...

Απόσπασμα Δελτίου Ειδήσεων:
[... Κρίθηκε ότι πρέπει πρώτα να εξυγιανθεί, για να είναι δελεαστικό στους ξένους επενδυτές. Αυτή η εξυγίανση είναι σε εξέλιξη αυτή τη περίοδο. Γίνονται ενέργειες, ώστε οι πολίτες που συμμετέχουν στον εφιάλτη αυτό, παρόλο που είναι όλοι μαζί, να μην επικοινωνούν μεταξύ τους.
Σύμφωνα με δηλώσεις “ειδικών της αγοράς”, αυτό είναι που προβληματίζει τους ξένους επενδυτές και θέλουν να αποσαφηνιστεί, πριν προχωρήσουν σε αγορά μέρους του “κοινού” εφιάλτη, ότι θα υπάρχει το νομοθετικό – αναπτυξιακό πλαίσιο που θα τους εξασφαλίζει ότι, όσοι ζουν στον εφιάλτη δεν θα κάνουν χρήση (ή κατάχρηση) της επικοινωνίας μεταξύ τους.
Όλα είναι ανοιχτά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Έγκυρες πηγές λένε πως η πιστή τήρηση των ψηφισμάτων και η ισχυροποίηση των νόμων που αφορούν τον έλεγχο στην επικοινωνία μέσω διαδικτύου, αποτελεί μια καλή βάση προς τη συμφωνία. Όμως, σύμφωνα με την πλευρά των επενδυτών, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας εντός του εφιάλτη θα γίνεται μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου, ενώ ένα πρόσθετο θετικό στοιχείο θα είναι η υποχρεωτική λειτουργία μιας τηλεόρασης σε κάθε νόμιμη κατοικία, τουλάχιστον για 18 ώρες τη μέρα και με την ένταση στο 18.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, δια μέσω του εκπροσώπου της, διεμήνυσε ότι η λειτουργία της τηλεόρασης, σε κάθε νόμιμη κατοικία και για 18 ώρες τη μέρα, δεν είναι αυτό που την ανησυχεί, πρωτίστως. Εξάλλου, είναι εύκολος στόχος, μετά και από την ψήφιση του νέου φορολογικού. Τόνισε δε, ότι η ένταση του ήχου δεν πρέπει να ξεπερνά το 17 για τις LCD και το 20 για τις CRT τηλεοράσεις. Και αυτό αποτελεί “κόκκινη γραμμή”. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στη περίπτωση που πολίτες θα ξυπνούν από τον εφιάλτη, κατά την επερχόμενη ανάπτυξη, δεν πρέπει να ενοχλούνται από την ηχορύπανση που θα δημιουργείται, αν όλες οι TV είναι στο 18. Βέβαια, αν δεν γίνει αυτό αποδεκτό, έχουμε να προτείνουμε ως ισοδύναμο μέτρο, να βλέπουν όλοι οι “κοιμισμένοι” πολίτες το ίδιο κανάλι. Αυτό θα μειώσει την ηχορύπανση».
Η διαπραγμάτευση για τη τύχη του δημόσιου ονείρου μας συνεχίζεται.....]


ΥΓ: Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απόσπασμα εφιάλτη και ως τέτοιο, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα όσων δεν τον είδαν.

                                                                                                                                      Γ.Χ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου