Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τι Εστί Γυνή;




Αυτό, ήταν το πρώτο ερώτημα που έπρεπε ν’ απαντήσουμε στο μαθητικά μας λευκώματα κι οι απαντήσεις ποικίλες, όμως όλες επικεντρωνόταν στο πλάσμα γυναίκα και τι ωραίο που είναι (εκτός βέβαια αν το δίναμε σε κανένα αγόρι να γράψει και μας στόλιζε κανονικά!)

Στην εφηβεία ήμασταν πολύ περήφανες, γιατί το φεμινιστικό κίνημα ήταν στα «πάνω» του κι όλες μιλούσαμε για τα κεκτημένα δικαιώματά μας (δικαίως βέβαια, μακάρι να ίσχυαν για όλες τις γυναίκες του κόσμου!) και ήμασταν ευτυχισμένες γι αυτό.
Μεγαλώνοντας όμως και βγαίνοντας στην «πραγματική ζωή» ανακαλύψαμε ότι όλοι μίλαγαν για τα δικαιώματά μας αλλά δυστυχώς (????) κανείς μα κανείς δε μας είπε για τις υποχρεώσεις μας!!!!! Κι ως γνωστό δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις…..και το αντίθετο.
Οι ρόλοι πολλοί!!! Θηλυκά, σύζυγοι, μάνες, εργαζόμενες απ’ τους πιο βασικούς και δεν το συζητώ, πρέπει να είμαστε τέλειες σ’ όλους αυτούς! Επίσης, να είμαστε καλές μαγείρισσες (όχι μόνο της μεσογειακής κουζίνας), καθαρίστριες, στυλίστριες, ντεκορατέρ, ταξιτζήδες κι ας μην αναφερθώ και σε κλάδους της ιατρικής (παιδίατροι, ψυχαναλύτριες, παθολόγοι). Ακόμα, θα πρέπει να είμαστε δασκάλες, καθηγήτριες, λογίστριες, οικονομολόγοι, γενικά να έχουμε περάσει απ’ όλες τις επιστήμες και να ‘χουμε πάρει και πτυχίο με καλό βαθμό!!!!
Και το χειρότερο……..μόλις, μας τ@ φορέσει κάποιος, ν’ αναρωτιόμαστε ποιο απ’ τα παραπάνω δεν κάναμε καλά!!!!!!!!
Φυσιολογικό; Είναι στη φύση μας; Στην ιδιοσυγκρασία μας; Φταίμε εμείς που τα πήραμε όλα πάνω μας; Φταίνε άλλοι που τους βολεύει αυτή η κατάσταση; Δεν ξέρω…..ακόμα αναρωτιέμαι...!

Για ένα πράγμα όμως είμαι σίγουρη ( για ν’ απαντήσω και στο ερώτημα του τίτλου ) Γυνή = ΖΩΗ  με ό,τι περικλείει αυτή η λέξη κι αυτό… είναι αδιαμφισβήτητο!!!!

ΧΡΟΝΙΑ μας ΠΟΛΛΑ  κορίτσια!!!!!


                                                                                                                                        Βίλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου