Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Γλώσσα μου μυριολάλητη ...

    Το παράδοξο και οξύμωρο που ζει η Ελληνική κοινωνία σήμερα , δεν είναι τόσο το δημιουργηθέν αδιέξοδο της οικονομίας , αλλά το ότι ζητάμε και προτρέπουμε τους Έλληνες να γράψουνε με Ελληνικά γράμματα. Οποία Ύβρης το να  αποτυπώνουμε  τις σκέψεις μας με αυτούς τους χυδαίους χαρακτήρες , που ούτε να τους ονομάσω δεν μπορώ. Είμαστε κληρονόμοι μιας από τις πιο πλούσιες γραπτές γλώσσες του κόσμου.  Η γλώσσα με την οποία μιλάμε και συνεννοούμαστε , έχει δουλευτεί μέσα στις χιλιετίες της ύπαρξής της  και έχει τελειοποιήσει την περιγραφική της ικανότητα . Την έχουνε δουλέψει μάστορες ,   που μπροστά τους υποκλίνεται η ανθρωπότητα , Όμηρος , Ησίοδος  ,Αριστοφάνης , Πλάτωνας , Μένανδρος , Πλήθων ο Γεμιστός , Κοραής , Καβάφης, Καζαντζάκης Σεφέρης , Ελύτης . Έχουνε εκφράσει τις επιστημονικές ανακαλύψεις τους μ' αυτήν  γίγαντες της παγκόσμιας διανόησης , Ηράκλειτος , Πυθαγόρας , Δημόκριτος , Αριστοτέλης , Παπανικολάου, Καραθεοδωρή. Έχει δανείσει χιλιάδες όρους σε όλες τις επιστήμες που έχει αναπτύξει ο άνθρωπος  και διδάσκεται σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια  του κόσμου.
    Και ερχόμαστε εμείς , οι κληρονόμοι και οι κοινωνοί μιας τέτοιας παγκόσμιας κληρονομιάς ,  να την γράψουμε όσο πιο χυδαία γίνεται , να την φτωχύνουμε και να την διασύρουμε. Εμείς που έπρεπε να είμαστε οι θεματοφύλακες της και να την έχουμε ως ακριβό θησαυρό . Εμείς που έπρεπε να είμαστε οι φύλακες κέρβεροι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να την παραποιήσει .
      Το παράξενο σ' αυτήν την ιστορία είναι ότι όσο πλησιάζουμε σε ηλικίες κάτω των 25 , τόσο περισσότερο χρησιμοποιούνται  οι αστείοι χαρακτήρες βιασμού του γραπτού λόγου. Αυτοί που υποτίθεται έχουν πρόσφατη την συμμετοχή τους στην εγκύκλιο παιδεία ή στην ανώτατη εκπαίδευση , έπρεπε να χρησιμοποιούν τον γραπτό λόγο καλύτερα από όλους μας. Προφανώς όμως χρόνια τώρα , οι πριμαντόνες της Εθνικής(;) παιδείας (σνομπ Αννούλα σήμερα , giorgo παλιότερα) μας εμπότιζαν αργά αλλά σταθερά με το φαρμάκι της αδιαφορίας προς κάθε τι δικό μας. Για δικούς τους (ορατούς σήμερα ) σκοπούς.
     Με έχει κουράσει αφόρητα αυτός ο  καθεστωτικός διεθνισμός που μας διαχωρίζει από την ιστορία και τις ρίζες μας . Μην ψάχνουμε αιτίες για το ποιος φταίει κι ας ξεκινήσουμε μόνοι μας  τον αγώνα επανασύνδεσης με τα πατρώα . Μην δέχεστε σχόλια και κείμενα στον ''τοίχο σας'' γραμμένα με την χυδαία ανακάλυψη  των @#$%  , και προτρέψτε τους φίλου σας  να γράφουν Ελληνικά με μικρούς χαρακτήρες. Εγώ με του φίλους μου το κατάφερα. Ας ξεκινήσουμε  να αλλάζουμε  την καθημερινότητα μας απ' αυτό. Αν καταφέρουμε να το αλλάξουμε  , που ξέρετε , ίσως μας έρθει η όρεξη για μεγαλύτερα πράγματα ... Θα έχουμε όπλα την Ελληνική , τον γραπτό λόγο και μέσο τα κοινωνικά δίκτυα. Νομίζετε είναι λίγο;  ας δοκιμάσουμε ...

 
   Υ.Γ. Τρόπον τινά νιώθω μια ικανοποίηση που ο σύγχρονος εφιάλτης giorgo δεν είχε μητρική γλώσσα την Ελληνική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου