Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί...

     Αυτό το αναθεματισμένο Γιατί με πνίγει από τότε σχεδόν που πήρα το χρίσμα του ενεργού πολίτη (δικαίωμα ψήφου) . Γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι μόνοι μας θα λύσουμε το  κάθε πρόβλημα που διέπει την μίζερη καθημερινότητά μας ; Γιατί πάντα περιμένουμε την έξωθεν βοήθεια η οποία δεν ξέρουμε πως ,αλλά με ένα μαγικό ραβδάκι θα μας επαναφέρει στην πουπουλένια ζωή που νομίζουμε ότι μας αξίζει; Ο μεγάλος ''άθεος'' , αφορισμένος  φιλόσοφος μας του 20ου αιώνα Ν. Καζαντζάκης τούτο πρόσταζε : ''Να  πεθαίνεις κάθε μέρα . Να λες Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης , αν δε σωθεί εγώ φταίω'' .
     Χρέος μας λοιπόν να ορίζουμε και να διαμορφώνουμε την καθημερινότητά μας και την ζωή μας από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο . Όταν αυτό το αφήνουμε στα χέρια άλλων, να τι συμβαίνει .
     Γιατί δεν βγαίνουμε να πολεμήσουμε για την ζωή μας; Μας υποσχέθηκε κανείς ότι αυτό που ζούμε είναι πρόβα; Έχουμε τέτοιες θρησκόληπτες αντιλήψεις; Και εδώ , η κάθε μέρα μας; Αν δεν οργανωθούμε να βγούμε στους ''δρόμους'' να πολεμήσουμε θα το κάνουν άλλοι για μας;
      Κατηγορούμε εύκολα τις προηγούμενες γενιές γιατί μας φτάσανε σ'αυτό το χάλι . Η θεωρητικά μορφωμένη και κοσμοπολίτισσα γενιά μας δεν έβλεπε το γκρεμό και το βόθρο; Άντε καλά δεν τον είδαμε . Τώρα που πέσαμε  μέσα δεν το καταλάβαμε ; Γιατί δεν ξυπνάμε; Γιατί δεν οργανωνόμαστε να πολεμήσουμε για τη ζωή μας;
   Εδώ μας το λένε κατάμουτρα. Πριν 3 χρόνια 7 στους 100 δεν είχαν δουλειά και τώρα σας φτάσαμε 20 στους 100 . Γιατί αυτοί με τις οικογένειές τους δεν βγήκαν χθες- σήμερα στο δρόμο; Θα μου πείτε πουλημένος συνδικαλισμός , απεργία για την τιμή των όπλων και διάφοροι τέτοιοι σφιγκτήρες που μας σφίγγουν πάνω στο πληκτρολόγιο. Ο πουλημένος συνδικαλισμός εκπροσωπεί x εργαζομένους. Αν κατεβούν οι x εργαζόμενοι ,οι ψ άνεργοι , οι ω οικογένειές τους και ο z λαός που είναι πάντα στην απ'έξω  παίρνουμε το παιχνίδι στα χέρια μας και οδηγούμε τις εξελίξεις . Βγείτε να οργανωθούμε και να πολεμήσουμε όλοι μαζί για τη ζωή μας
   Αν καθίσετε για δύο λεπτά να αναλογιστείτε , έστω πάνω από το πληκτρολόγιο αλλά με κλειστή την οθόνη ,τί μπορούμε να πετύχουμε ως έθνος με την συνεργασία , θα τρομάξετε...
    Μην αφήνετε τον πόλεμο μας στα χέρια των άλλων . Καραδοκεί το προβοκατόρικο παρακράτος - του καθεστώτος διοικούμενου-   για να αναλάβει πρωτοβουλίες τύπου Δεκέμβρη του '08 και να μας οδηγήσει σε δρόμους που ούτε θέλουμε ούτε μας ενδιαφέρουν .
   Δεν θέλουμε ούτε να κάψουμε την χώρα μας και τις υποδομές της ούτε να καταστρέψουμε περιουσίες. Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί εκεί έξω, να ακουμπάμε τους ώμους μας και να παίρνουμε κουράγια. Τον τρόπο θα τον βρούμε εκεί έξω όλοι μαζί και όχι μέσα από τα like. Δεν θα μας τον δώσει κανένας , θα τον ζυμώσουμε και θα τον πλάσουμε εκεί έξω .
   Γιατί μένουμε μέσα; Δεν καταλαβαίνουμε ότι δείχνουμε δειλία απέναντι στους επιτιθέμενους κατά της ζωής μας;
   Αν στο ''δρόμο'' ξεπεράσουμε τα προσδοκώμενα νούμερα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  τότε επιτέλους το παιχνίδι θα είναι δικό μας.
    Υ.Γ.  Επιτρέπετε να πάρετε μαζί σας και το πληκτρολόγιο με το ποντίκι .Ίσως χρησιμοποιηθούν σας πραγματικά όπλα εναντίων των εχθρών .
  

1 σχόλιο:

  1. Πήρα το ρίσκο να γράψω και να αναρτήσω,χωρίς να διαβάσω το κείμενό σου περήφανε συμπλογκιστή.Μοιάζουμε συνεννοημένοι.Εσύ προτρέπεις σε δράση,κι εγώ περιγράφω τις αιτίες της ''μη δράσης''.Συμφωνώ και επαυξάνω στα λεγόμενα σου,έχοντας την ίδια δόση προβληματισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή