Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Το χρονικό της δημιουργίας...

Πέντε μέρες περάσαν από την ημέρα που άνοιξε τις ''πύλες'' της η ομάδα του Maditianos στο Facebook και έτυχε μεγάλης αποδοχής . Φτάσαμε αισίως τα 250 μέλη . Απ' αυτούς   άλλοι προσχωρήσαν με την θέλησή τους  και άλλους τους προσκαλέσαμε  εμείς .  Η αρχική ιδέα τριβέλιζε το μυαλό μου από το 2007 όταν και έστησα το πρώτο μου μπλοκ  το  <<κουκ>> . Παρ' ό,τι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης  , πάντα με ενδιέφεραν τα τεκταινόμενα στο χωριό για αυτό και η ατυχής προσπάθεια ανάμιξης μου με τον Ελλήσποντο , ατυχής γιατί δεν αφιέρωσα τον χρόνο που έπρεπε. Αυτό που διαπίστωνα χρόνια τώρα και με ενοχλούσε τα μάλα ήταν η έλλειψη επίσημης  ενημέρωσης και συνεννόησης  . Δεν γνώριζε ποτέ το χωριό από επίσημα χείλη , τί λέγονταν στα Κοινοτικά-Δημοτικά συμβούλια , τί αποφάσεις παίρνονταν ή δεν παίρνονταν για την πορεία και το μέλλον του χωριού , ποιος υποστήριζε τί σε κάθε πρόβλημα και τί λύσεις προτείνονταν . Σε πραγματικό επίπεδο ασχολούμασταν μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια με την ψήφο μας , και από 'κει και μετά παραδίδαμε το δικαίωμα ενασχόλησής μας με τα κοινά αμαχητί και ιδιωτεύαμε. Κάποιες πρωτόλειες  προσπάθειες έκανε θυμάμαι  ο νυν αντιδήμαρχος να ενημερώνει με κάτι φυλλάδια και μετά με την  εφημεριδούλα του Ελλησπόντου . Όμως έλειπε το βήμα που θα μπορούσε να μας ενημερώσει κάποιος σε μαζικό επίπεδο. Χρόνια ακούμε για την <<Συνθήκη Ραμσάρ>>  που περιβάλει το χωριό χωρίς να ξέρουμε τα όρια της και τι ορίζει , χρόνια ακούμε για το μολυσμένο(;)  νερό που πίνουμε και για τόσα άλλα θέματα  χωρίς να ξέρουμε πραγματικά τί συμβαίνει . Τυχαίνει  να μην συχνάζω σε καφενεία και πάνω απ'όλα να μην δίνω καμία βάση στις ''κουβέντες του καφενείου '', όμως καλώς ή κακώς μέχρι τώρα απ' αυτές ξέρουμε ότι ξέρουμε. Γι' αυτό εδώ και πολύ καιρό αναζητούσα κάτι άλλο.  Εδώ και δύο χρόνια στον πολιτιστικό σύλλογο ήμουν υπέρμαχος των ανοιχτών συνεδριάσεων με πρόσκληση προς όλους  . Συζητούσα με όλους όσους θα μπορούσαν να βοηθήσουν , να φτιάξουμε κάτι οργανωμένο στο διαδίκτυο, αλλά φευ, ΔονΚιχωτισμός .
    Οι καιροί πλέον δεν μας επιτρέπουν να ιδιωτεύουμε. Η πρώτη οργανωμένη απόπειρα έγινε από τον φαρμακοτρίφτη ( αφού θέλει να μιλάμε με τα ussername) Μάρκο και  κάποιους άλλους , που  με την κίνηση πολιτών που δημιούργησαν  πραγματοποίησαν  κάποιες δράσεις . Η συμμετοχή μου σ' αυτό ήταν  μια απλή αρθρογραφία στο μπλοκ της ''κίνησης  kinisimadition.blogspot.com , το  χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό όνομα του οποίου μου έδωσε την ιδέα για το maditianos/blog . Στην αρχή το διαφήμιζα στόμα με στόμα και μέσα από την σελίδα μου στο facebook με μικρή διείσδυση στο Μαδυτιανό κοινό.
 Μετά από κρασοκατανύξεις και πολλών ωρών αμπελοφιλοσοφία , πρότεινε ο κοσμοπολίτης αντιπρόσωπος μας στην Μύκονο Ρίζος Χρίστος , να μεταφέρω τον maditianos από το blog/spot και στην πλατφόρμα του facebook.
  Ευελπιστούμε να πολλαπλασιαστούν τα μέλη  της ομάδας και μέσα απ' αυτήν να αναπτύξουμε ιδέες , προβληματισμούς και ίσως λύσεις για την καθημερινότητά μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου