Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Διακρίνω μια ψυχρασία ή ιδέα μου είναι;

.
  Χθες το βράδυ ο πολιτιστικός σύλλογος πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση του ''τσικνίσματος'' , στην πλατεία του χωριού .
   Η εκδήλωση , όπως και κάθε είδους δρώμενο που λαμβάνει χώρα στη πλατεία , έχει πρωταρχικό σκοπό να φέρει τους κατοίκους του χωριού  πιο κοντά . Να μαζευτούνε οι κάτοικοι που δεν συνευρίσκονται στην καθημερινότητά τους, που είναι θαμώνες διαφορετικών καφενείων , διαφορετικών ηλικιών ,  άνδρες και γυναίκες , σώφρονες και άφρονες.  Η   συμμετοχή σ' αυτές τις εκδηλώσεις  σου δίνει την δυνατότητα ,περιφερόμενος από παρέα σε παρέα  κρατώντας ένα ποτήρι κρασί ,   ουσιαστικής  επικοινωνίας ( που τόσο έχουμε ανάγκη) , κάτι που δεν μπορούν να σου προσφέρουν τα  στενά όρια του τραπεζιού ενός  μαγαζιού .
   Ένας άλλος λόγος για την πραγματοποίηση της χθεσινή εκδήλωσης ήταν , ότι : αφού βοηθήσουμε όλοι ανιδιοτελώς  εκμηδενίζοντας  την ματαιοδοξία μας και αφού ταυτιστούμε με το συμφέρον του συλλόγου και ουχί προσώπων  ,  να καταφέρουμε να την καταστήσουμε κερδοφόρα. Μια κερδοφορία η οποία χρειαζόταν για να μπορέσει ο σύλλογος  να διοργανώσει τα κούλουμα  την Καθαρά Δευτέρα , μιας και η κοινότητα δεν έχει ''μαντήλι να κλάψει''.
     Τρίτος σκοπός της εκδήλωσης , ήταν μήπως και μπορέσει μέσα από την κερδοφορία να αυξήσει τα αποθεματικά του συλλόγου τα οποία βαίνουν συνεχώς μειούμενα λόγω   χρηματοδότησης  του          '' χορευτικού '' .
   Και πάμε λοιπόν .  Έχουμε την ομάδα του χορευτικού που νιώθει πικαρισμένη γιατί το Δ.Σ αρνήθηκε εκ πρώτης με ομοφωνία στην ψηφοφορία , την διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου χορού.  Άρνηση που αιτιολογήθηκε αλλά φευ δεν εισακούσθηκε . Διατυμπανίζοντας χθες αυτήν την πίκα , δεν πλησίασε καν να ευχηθεί καλή επιτυχία στα μέλη του συλλόγου . Δεν απομακρύνθηκε καν από την φωτιά της . Όσοι από το χορευτικό ήταν παρόντες , γιατί πολλοί απαξίωσαν καν να έρθουν στην πλατεία. . Οπότε   ο πρώτος σκοπός, ο σκοπός της επικοινωνίας μεταξύ μας απέτυχε παταγωδώς και απέτυχε από θιασώτες και καλά  του  μότο ''όλοι μαζί παιδιά ''.
    Για την κερδοφορία της εκδήλωσης ούτε λόγος .  Η παγωμάρα του άνεργου χωριού οφθαλμοφανής .
 Την εκδήλωση όμως της Καθαρά Δευτέρας θα την οργανώσει ο σύλλογος , φυσικά όσο πιο φτωχά γίνεται . Και καλούμε  πάλι όλους τους μεγαλοσχήμονες , που χθες δεν δώσανε δεκάρα, να πρωτοστατήσουν και τότε .
     Όταν σύσσωμη η χορευτική ομάδα δεν πρωτοστατεί σε κάθε είδους εκδήλωση του  συλλόγου που γίνεται για διεύρυνση των ταμειακών αποθεμάτων του ,  συγνώμη αλλά η πρώτη που θα δεχθεί τις συνέπειες νομοτελειακά είναι αυτή  . Αν οι του  χορευτικού , καθοδηγούμενοι από εμπάθεια προς πρόσωπα και καταστάσεις , απέχουν από την οργάνωση  και την συμμετοχή στις εκδηλώσεις, έχουν συνειδητοποιήσει τί ιό κουβαλάνε μέσα τους και με τι ταχύτητα θα τον  εξαπλώσουν όταν αναλάβουν;
   Αν τα συμπεράσματά μου θεωρηθούν  λανθασμένα , θα εκτιμούσα πάρα πολύ μια δημόσια γόνιμη αντιπαράθεση . Για όσους μπορούν . Αυτοί που σχολιάζουν κρυφά με την παλάμη μπροστά στο στόμα δεν με ενδιαφέρουν.
   Υ.Γ. Εκλογές πλησιάζουν και το βήμα είναι εδώ ,για να ακουστούν όλες οι απόψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου