Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

"...Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει..."

Τώρα λοιπόν που πέρασε ο καιρός της αμηχανίας και των αόριστων ευχών, ας αρχίσουμε να κάνουμε  κάτι πιο πρακτικό και άμεσο , που με μηδενικό κόστος  θα ανεβάσει την ποιότητα της καθημερινότητας μας στα ύψη.
 Κλείστε τα μάτια και τα αυτιά σας στην καθεστωτική προπαγάνδα. Αποφύγετε τις ειδήσεις και τις πολιτικοαοριστολογίες των πολιτικάντηδων και των μέσων, ΄όπως ο διάολος το λιβάνι. Σβήστε  από τους σελιδοδείκτες σας όλους τους ψαγμένους- ενημερωτικούς-κομματικούς-παραταξιακούς ιστοτόπους και ιστολόγια. Ακούστε μόνο μουσικά ραδιόφωνα. Κατακρημνίστε τις κυκλοφορίες των εφημερίδων.
 Αυτό είναι το απόλυτο φάρμακο για την διαταραγμένη ψυχολογική και κοινωνική μας υγεία. Το εφήμερο της καθημερινής προπαγάνδας δεν έχει να μας προσδώσει τίποτα. Η αποφυγή της πολλά. Η προσωπική μου εμπειρία μετά από ένα χρόνο μακριά από την γνώση-εμπέδωση του εφήμερου, έκανε κατά πολύ καλύτερη την ζωή μου. Ανακαλύπτεις πόσο αστείο είναι όλο το έργο :  Κάποιοι κάθονται μαντρωμένοι μπροστά στην καθεστωτική  ενημέρωση-προπαγάνδα περιμένοντας να σωθούν· κάποιοι άλλοι πλουτίζουν σώζοντας τους εαυτούς τους· οι πρώτοι τότε αγανακτούν, σηκώνουν το δάχτυλο, τους βρίζουν αηδιασμένοι και  συζητάνε με φίλους στο μεσοδιάστημα της ενημέρωσης -μάντρωσης τους. Τρομερά αστείο και διαχρονικό.
 Απομακρυσμένος από την προπαγάνδα, ανακαλύπτεις το απεριόριστο των λύσεων και του νου. Απαγκιστρωμένος από την μέγκενη της,  μπορείς ανενόχλητος πλέον να διεκδικήσεις το δικό σου προσωπικό όνειρο. Πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να ζούμε  για τον εαυτό μας· με δικές μας  ιδέες και λογικές, που παράχθηκαν από τις συναναστροφές μας και όχι μ΄ αυτές που επιβάλλονται από την προπαγάνδα. Αποδράστε από την φυλακή της και ελάτε στην παρέα μας, γιατί να ξέρετε ότι είμαστε πολλοί εκεί έξω. Αποδράστε και δουλέψτε το μυαλό σας. Αν γίνουμε ανεξάρτητοι κριτές του γίγνεσθαι , τότε θα αλλάξουν όλα. Πρέπει όμως πρώτα να αλλάξουμε εμείς . Ο καθένας μόνος του , στο μέτρο που μπορεί και στην κατεύθυνση που θέλει. Βγείτε έξω, αγαπήστε, διαβάστε , συμμετέχετε και συναναστραφείτε με ανθρώπους που έχουν να σας δώσουν κάτι διαφορετικό από το μασημένο σανό της προπαγάνδας. Ξεκουμπωθείτε μπροστά στις μέχρι τώρα περίεργες ιδέες, ακούσματα και διαβάσματα· πάντα υπήρχαν , απλά ήταν εκτός "κατευθυντήριας γραμμής" .Βγείτε "έξω" και θα ανακαλύψετε έναν μαγικό κόσμο που περιμένει να τον "περπατήσετε" . Έξω από τον προβεβλημένο και επιβεβλημένο  τρόπο ζωής ( life style Ελληνιστί), υπάρχει η ΖΩΗ και ο θεσπέσιος αγώνας της . Προσπαθήστε να συμμετέχετε οι ίδιοι σ΄αυτόν και όχι δια αντιπροσώπου. Κι αν δεν θέλετε να το κάνετε  για σας κάντε το ως εκδίκηση γι΄αυτούς . Γιατί να ξέρετε , είναι αυτό που φοβούνται  περισσότερο.
 Τότε και μόνο τότε, ο νους σας θα δραπετεύει αλητεύοντας σαν αερικό!
                                                                                                                                                         Κουκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου