Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Κρύο ...

    Κρύο, γαμιέται η μάνα σου !!!! φωνασκεί ομοθυμαδόν και εν χορώ ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. ως άλλος Ξέρξης,  βάζοντάς τα με τα στοιχειά της φύσης που δεν του κάνουν το χατίρι.Ρε μπας και είμαι κρυφοπαοκτσής ( φτου κακά) και δεν το έχω πάρει χαμπάρι; Δεύτερη αναφορά μέσα σε μια βδομάδα , για να το δω λίγο.
 Κρύο και παγωνιά ως ιδέα και ως κατάσταση στην ζωή. Ως κατάσταση , αντικειμενικό μιας και το όρισε με την κλίμακά του ο Celsious , ως ιδέα αντικειμενικότατο μιας και το όρισε με τα πεπραγμένα του ο giorgo , οι σφουγγοκωλάριοί του και αυτοί που τον ψηφίσαν βεβαίως βεβαίως ...
     Πρώτη έξοδος του χρόνου σήμερα για το μεροκάματο! sic!, με μείον 3, τα σημάδια μαύρα , ούτε το φανάρι της Βούλγαρη δεν συνεργαζόταν-συγχρονιζόταν , ευτυχώς η παρουσία του συμπαθέστατου και γραφικού πλέον τροχονόμου Γιώργου με τις πιρουέτες του γλύκαινε λίγο την ατμόσφαιρα . Η Μουδανιών παγωμένη και νεκρή , ο άλλοτε κραταιός δρόμος με τα βαριά εμπορικά σήματα ένθεν κακείθεν του άξονα , μέχρι την γέφυρα της Θέρμης, αποσβολωμένος από αυτό που του συνέβηκε. Τα εργοτάξια στην επέκταση της Θέρμης , της μόνης ανοικοδομήσημης περιοχής της Θεσσαλονίκης , βουβά , παγωμένα και έρημα. Φαντάσματα άλλων εποχών. Θα μου πεις με -3 περίμενες να δουλεύουν τα γιαπιά; . Ε , εδώ έρχεται το κρύο και η παγωνιά ως ιδέα, και εξηγούμαι .
  Ο Γενάρης είναι καρδιά του χειμώνα ,  με τα κρύα του με τις παγωνιές του με του Βαρδάρηδες και με την πολύ μικρή μέρα, μπορεί κάποιες χρονιές να κάνει πρώιμες και παρατεταμένες  Αλκυονίδες , ε μπορεί, αλλά είναι χειμώνας. Το κρύο λοιπόν του Γενάρη- Φλεβάρη είναι αντιστρόφως ανάλογο με την ποσότητα της  δουλειάς που υπάρχει στην οικοδομή. Όσο περισσότερο δουλειά υπάρχει , ότι θερμοκρασίες κι αν έχει , όσο Βαρδάρης κι αν φυσάει , τα γιαπιά δουλεύουν , άντε να χαθεί ένα μεροκάματο την εβδομάδα.Τα στοιχεία ενός συνεργείου:  2004  57μεροκάματα- 2007   89 μεροκάματα -2012  2 μεροκάματα . Το '04 το '05 το '06 το "07 τις παγωνιές και τα κρύα του Γενάρη τα αποκαλούσαμε κατ' ευφημισμόν  Πασχαλιάτικο καιρό , τώρα δεν βγαίνουμε από το σπίτι γιατί έχει κρύο!!! . Κρύο που προκάλεσαν σε όλους μας οι επιτετραμμένοι των διεθνών αφεντικών  παίρνοντας οι ίδιοι το αντάλλαγμα που τους αναλογούσε. Όλος αυτός ο συρφετός κλεφτών και προδοτών μαζί με τους βολεμένους που τους στηρίζουν  , φέραν την παγωνιά στα πάντα . Όσο όμως καθόμαστε και δεν βγαίνουν ''μαχαίρια'' στου δρόμους και δεν συστρατευόμαστε με κάθε λογής αγανακτισμένους  ( που την ταυτότητα του κινήματος και χρησιμότητα τους στο σύστημα θα το δούμε άλλη φορά )  και κάθε λογής απεργούς θα γίνεται όλο και χειρότερα. Όμως ακόμα νομίζουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε τον μαλακό καναπέ μας , νυχτωμένοι μεν πραγματικότητα δε. Μπορούμε λοιπόν κι εμείς όπως ο κατ' ευφημισμόν λαός του Π.Α.Ο.Κ.  από τον μαλακό καναπέ μας με τα πόδια στο τραπεζάκι  να αναφωνίσουμε εν χορώ : Κρύο γαμιέται η μάνα σου και να εξαντλήσουμε την ενέργεια που διακρίνει νέους ανθρώπους εκεί .                         Καληνύχτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου