Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Χειμωνιάτικα μασάλια...

Χειμώνας , η τέταρτη εποχή του ηλιακού  έτους που νεκρώνουν τα πάντα με την προσμονή φυσικά της νεκρανάστασης  , όλα τα έμβια και άψυχα όντα σε καταστολή. Η φύση με την προσμονή να σηκωθεί ο ήλιος , να ζεστάνει και να αρχίσει να ανθίζει. Εμείς , δεν ξέρω ποια αν ελπίζουμε σε τίποτα και όχι γιατί είμαστε λεύτεροι  κατά τον Δάσκαλο αλλά γιατί μας έχουν απογοητεύσει.  Έχει γκρεμιστεί ο κόσμος μας και ότι τον περιέβαλε. Άλλος πίστευε στο χρήμα , άλλος στη δουλειά , πολλοί στην Ελλάδα , κάποιοι στον επαγγελματικό ανταγωνισμό, δεν υπάρχει τίποτα πλέον, μόνο απαισιοδοξία παντού .Όπου να κοιτάξεις γύρο , μάταιες  κινήσεις επαγγελματικής αναδιάταξης, συμμάζεμα και μετεγκατάσταση σε μικρότερους επαγγελματικούς χώρους και άνοιγμα προς νέα  αντικείμενα για να ανοίξουμε το κύκλο της δουλειάς. Σε προσωπικό επίπεδο μετακόμιση σε μικρότερα σπίτια , μείωση σε σημείο εκμηδένισης των προσωπικών εξόδων, ξεθάβουμε τα πανάκριβα ρούχα που τα βάλαμε μόνο μια σεζόν  ( γιατί έτσι μας είχε πει ο Κωστόπουλος ότι τα ρούχα είναι μιας σεζόν) μένουμε χωρίς θέρμανση αλλά τουλάχιστον όχι ακόμα χωρίς διαδίκτυο .
   Εδώ και δύο χρόνια μας έχουνε γεμίσει το μυαλό μας με τόσους όρους της οικονομικής επιστήμης που ούτε τελειόφοιτος των οικονομικών δεν έχει αποστηθίσει . Spred , PSI , Standard & Pours , JP Morgan ,μνημόνιες  , μεσοπρόθεσμες , μεσοσταθμικές και συστημικές αηδίες, του φημολογούμενου ως έξυπνου  αλλά που την εξυπνάδα του δεν την είδαμε ποτέ , εκείνου που για τον οποίο οι του πασοκ κοροϊδεύουν τον εαυτό τους λέγοντας πως με αυτόν θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Ο σκοπός της καθεστωτικής προπαγάνδας εκπληρώθηκε πλήρως. Αφού εδώ και δυο χρόνια πλατειάζει ασύστολα με πράγματα που δεν τα καταλαβαίνουμε - ενώ δεν ασχολήθηκε ουδόλως με τα αίσχη του Παπανδρεικού σιναφιού- τώρα πλέον δεν την παρακολουθεί κανένας , όπου να ακούσεις γύρο ''δεν τους ακούω'' λένε όλοι και φυσικά εδώ έγκειται η επιτυχία , τώρα που δεν ενδιαφέρεται και δεν ακούει κανείς τώρα θα γίνουν τα μεγάλα.
    Ξαφνικά την προηγούμενη Κυριακή στις 15 /1 εκεί που ήμαστε βυθισμένοι στην πραγματική και νοητική χειμερία νάρκη εκεί στην καρδιά της χειμερινής ραστώνης που απολαμβάναμε την κλεισούρα μας στο σπίτι  με θερμοκρασίες από -3 ως +3, ανακοινώνονται και πραγματοποιούνται  πέντε(5) συγκεντρώσεις -διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης . Οι χρυσαυγήτες του Βορίδη και απέναντί τους οι αναρχικοί(;) του Τσίπρα στην αρχαία αγορά , μια μηχανοκίνητη λεγεώνα ανένταχτη(;) στο λιμάνι και οι παρακρατικές ομάδες των αγανακτισμένων στον Πύργο και των Μ.Α.Τ. παντού στο κέντρο. Μπορεί τώρα κάποιος να πει ότι όλοι αυτοί δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία με συνδετικό ομφάλιο λώρο το καθεστώς ; Για τους περισσότερους ξέρουμε τα πεπραγμένα τους από παλιά , το καινούργιο φρούτο των αγανακτισμένων όμως να δείτε μυρουδιά την οποία εδώ είμαστε θα την ξαναμυρίσουμε μόλις ανοίξει ο καιρός
   Καλή εβδομάδα και όπως καταλάβατε αυτό ήταν η εισαγωγή για το επόμενο που θα αφορά τους αγανακτισμένους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου