Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Βία είναι το κράτος.

Το κείμενο το είχα γράψει παλαιότερα με άλλη αφορμή

" Μπορεί η βία να γέννησε την ιστορία και να δημιούργησε πολιτισμό ως ιέρεια του πολέμου. Εξ΄άλλου ο Καζαντζάκης έχει γράψει ότι ο πόλεμος είναι πατήρ των πάντων.Ίσως να είναι και συνυφασμένη με το φθαρτό του σώματος μας. Ενδέχεται ακόμα να είναι ακόμη η ίδια πηγή η ζωής.Αλλά δεν παύει να είναι ότι πιο αποκρουστικό κατά την εκδήλωσή της. Δεν είναι  τυχαίο  όμως ότι οι αρχαίοι Έλληνες την ήθελαν αδερφή του Κράτους. Θα έπρεπε και εμείς σήμερα την ταυτίζουμε με τις κυβερνήσεις ( έστω και δημοκρατικά εκλεγμένες...).
 Διότι δεν είναι βία να σπας ένα αυτοκίνητο ή να καις μια τράπεζα τόσο , όσο είναι βία να πεθαίνουν εκατομμύρια παιδιά από ασιτία σε όλον τον κόσμο. Αυτό είναι βία. Όπως επίσης βία είναι να εκπατρίζονται κατά χιλιάδες από τον τόπο τους ως θύματα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας . Βία επίσης είναι η αύξηση ανέγερσης τρελοκομείων και φυλακών. Οι αυτοκτονίες.
 Βία είναι το ρολόι που χτυπάει βάση κεκανονισμένου ωραρίου, όπως βία είναι η εξορία του έρωτα και η επικυριαρχία της εκχυδαϊσμένης μορφής του.
 Βία είναι η μοναξιά των ανέργων και το μεροκάματο του πόνου.
 Αυτό είναι βία, ως απότοκη των ενεργειών του κράτους , του βίαιου κράτους..."

 Όλα τα άλλα είναι προπαγάνδα.
                                                                                                                                               Κουκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου