Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Μετεωρίτες και Αστεροειδείς Vs Χοντρόπετσων

   Δεν μας ''έπιασε'' όπως καταλάβατε ούτε κι αυτός ο αστεροειδής. Πέρασε ΣΥΡΙΖΑ ίσα για να τρομάξουμε λιγάκι. Κάτι ψιλά πέσανε εκει στη Σιβηρία για το εθιμοτυπικό. Εκεί τα ρίχνει που και που τα σουτάκια του, αλλά πιο πέρα τίποτε.
   Ούτε η συντέλεια των Μάγιας, ούτε οι αστεροειδείς, ούτε οι Καλικάντζαροι κατάφεραν να καταστρέψουν τον πλανήτη μας. Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει που λένε και στο χωριό μας. Είμαστε πιο χοντρόπετσοι κι απ' τους δεινόσαυρους, όπως καταλάβατε, γιατί αυτοί, όταν πριν 65 εκατομμύρια χρόνια (φαντάζομαι θα το θυμάται ο Μητσοτάκης) φάγανε τον μετεωρίτη τους, απεδήμησαν εις Κύριον και περισσότερο δεν μας ''ενόχλησαν'' με την παρουσία τους. Οι δικοί μας δεινόσαυροι, ντόπιοι και ξένοι, έχουν αλεξικέραυνο. Δεν τους πιάνει τίποτα.
  Όσα βρώμικα μυαλά κι αν έχουν μαζευτεί σ' αυτήν την φουκαριάρα τη Γη, δεν επηρρεάζονται από τίποτα. Κι αν έρχονται τίποτα καταστροφές σαν τα τσουνάμια και τους σεισμούς, τα φτωχαδάκια χτυπάν  αλύπητα. Οι άλλοι, οι πονηροί και δολοπλόκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι. Κι εντάξει, δέχομαι πως δεν είναι προνόμιο της εποχής τα νοσηρά μυαλά. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.Η Ιστορία είναι γεμάτη από αιμοφιλικούς μισότρελους Ρωμαίους αυτοκρατόρες και από Μουζαχεντίν Σταυροφόρους. Γεμάτη Βυζαντινούς Βουλγαροκτόνους και απάνθρωπους Ιεροεξεταστές. Ακόμη κι ο άρτι αφιχθής Σουλεϊμάν, φαντάζομαι πως δεν ήταν άγιος. Πορφύρα και αίμα, μαθαίναμε παλιά και είναι δεδομένο πως, όπου υπάρχει εξουσία υπάρχει ίντριγκα, πόλεμος κι αίμα.
   Κι όπως είπαμε και πιο πάνω η Ιστορία του ανθρώπινου γένους είναι γεμάτη κολόπαιδα, μα αυτό το τωρινό παραπάει. Ποτέ άλλοτε δεν πιστεύω να υπήρχε τόσος πλούτος σε τόσα λίγα χέρια. Ποτέ άλλοτε δεν νομίζω να υπήρχε τόση πείνα. Χανόταν κόσμος από τύφους, χολέρες και πανούκλες, μα όχι από πείνα. Ή τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό. Έχουν ξεπεραστεί όλα τα όρια αναλγησίας, αδιαφορίας, συμφέροντος. Ποτέ άλλοτε, δεδομένης και της τεχνολογικής εξέλιξης, δεν ήταν τόσο εύκολο να δοθεί ένα τέλος στην τραγική μοίρα της μισής, πάνω-κάτω υφηλίου. Κι αυτά που θα περίσσευαν θα 'ταν αρκετά για να 'ναι πολύ-πολύ πλούσια κι επιτυχημένα όλα τα τραπεζικά κι Εβραϊκά λόμπυ, όλα τα κοντσόρτσιουμ, τα τραστ κι όλοι οι πετρελεάδες.
   Δεν έχω καμιά όρεξη να σας γεμίσω με κομμουνιστική ουτοπία βραδυάτικα. Άλλωστε εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε πως στην πράξη το θέμα δεν τσουλάει και στην τελική, ίσως είναι κι άδικο. Όμως δεν μπορώ να δεχτώ την ασυδοσία και την υπερβολή, που οδηγεί χιλιάδες ανθρώπων, ακόμη και σε εξελιγμένες(?) χώρες στην εξαθλίωση και στο θάνατο.
  Είμαστε, δυστυχώς, το χειρότερο μα και το πιο προικισμένο είδος στον πλανήτη. Γι αυτό ίσως και πάμε με χίλια προς την καταστροφή του χωρίς να μας νοιάζει. Γι αυτό σκοτώνουμε για να παίξουμε. (Εμείς και οι γάτες, οι άλλοι μεγάλοι δολοφόνοι που σκοτώνουν περισσότερα από 100 είδη, όχι για να τραφούν αλλά για να παίξουν. Μόνο που ο εγκέφαλός τους δεν είναι τόσο ανεπτυγμένος σαν τον ανθρώπινο).
  Δεν ξέρω αν πρίν τον Κατακλυσμό της Βίβλου και την Κιβωτό του Νώε οι άνθρωποι είχαν φτάσει σε τέτοια επίπεδα ξεφτύλας. Πάντως αν υπάρχει όριο το οποίο όταν ξεπερνιέται ''τρως'' στο κεφάλι έναν αστεροειδή για να συνέρθεις, να ξέρετε πως είμαστε πολύ-πολύ κοντά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου