Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τρομοκράτες...

  Δεν ξέρω γιατί αλλά ποτέ δεν με τρόμαζε αυτή η λέξη. Αν και τα δύο συνθετικά της: τρόμος και κράτος είναι πράγματι τρομακτικά, η λέξη δεν με τρόμαζε ποτέ.
   Ίσως γιατί μεγάλωσα με την 17 Νοέμβρη που στα εφηβικά μου χρόνια, όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι μέσες-άκρες τα πράγματα, διέπραττε στυγερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σκοτώνοντας ατιμώρητους βασανιστές της χούντας και τοποτηρητές Αμερικανούς.
   Ίσως πάλι γιατί διαβάζοντας λιγάκι ιστορία βρήκα τον χαρακτηρισμό να συνοδεύει τον οποιονδήποτε πήγαινε κόντρα στην καθεστηκυία τάξη. Είτε λεγόταν Κολοκοτρώνης, Ανδρούτσος και Καραϊσκάκης, είτε λεγόταν Βελουχιώτης είτε ακόμη-ακόμη (για κάποια διαστήματα) λεγόταν Ζέρβας. Ό,τι πηγαίνει κόντρα στο στάτους κβο ανέκαθεν θεωρείται τρομοκρατικό.
  Οι κουρελήδες των Βαλκανίων που τάραζαν της ισορροπία της Αυστροουγγαρίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έτσι χαρακτηριζόταν. Κλέφτες στα ελληνικά, Χάιντουκ στα σερβικά. Δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ήρωες, τουλάχιστον απ' αυτούς που τα συμφέροντά τους θιγότανε.
  Τα ίδια και στις άλλες μεγάλες μάχες άτακτου στρατού κόντρα σε κατακτητές. Στην Εθνική Αντίσταση. Τεράστια στρέβλωση, όπλο ισχυρό στα χέρια του δυνατού.
  Τρομοκράτες οι Παλαιστίνιοι που βρέθηκαν χωρίς πατρίδα και μεταμορφωνότανε σε ζωντανές βόμβες, τρομοκράτες κι οι κάθε λογής Παναγούληδες που δεν βολεύοταν με ''λιγότερο ουρανό'', στην επταετία.
  Λάστιχο η λέξη. Τρομεροί Ταλιμπάν και καμικάζι αεροπειρατές απ' τη μια, αμούστακοι πιτσιρικάδες με Καλάσνικωφ και μπλαβιασμένες φάτσες απ' την άλλη.
  Κι ας πιάσουμε τους τελευταίους. Τους πιτσιρικάδες των Βορείων προαστείων που ήταν φιλαράκια του Αλέξη του Γρηγορόπουλου. Αυθόρμητη συνεπαγωγή του ήσυχου νοικοκυραίου, πως κι ο Αλέξης εκεί θα 'ταν μπλεγμένος αν δεν τον έβρισκε η σφαίρα του οργάνου της τάξης(?). Ας προβληματιστούμε όμως και λιγάκι διαφορετικά. Πάρ' το αλλιώς, που λέμε! Μήπως το παλικαράκι βρέθηκε μ' ένα Καλάσνικωφ αγκαλιά στα 20, αφού έχασε τον φίλο του από σφαίρα αστυνομικου στα 15??? Όλα πιθανα..
  Κι ας αναλογιστεί ο καθένας από μας, πόσες φορές δεν σκέφτηκε πως χρειάζεται μια βόμβα που θ' ανατινάξει όλη τη σαπίλα. Τη Βουλή και τους διαδρόμους της. Τους δολοφόνους των ονείρων των πιτσιρικάδων.
   Είναι λιγότερο τρομοκράτες αυτοί που αφήνουν τρίτεκνους και πολύτεκνους άνεργους? Είναι λιγότερο τρομοκράτες αυτοί που αποφάσισαν να εξαθλιώσουν έναν ολόκληρο λαό? Είναι λιγότερο τρομοκράτες αυτοί που άφηναν  τους ημέτερους να αλωνίζουν τα πάντα, και τώρα μας φωνάξανε να βάλουμε ρεφενέ για τον λογαριασμό?
   Τρομοκρατία, φίλε μου, είναι να μην έχεις γάλα για το παιδί σου και πετρέλαιο για να ζεσταθείς. Αυτό το θεωρώ πολύ χειρότερο από μια Μολότωφ.
   Δεν ένιωσα ποτέ να μ' απειλούν ούτε η 17 Νοέμβρη (με μαύρη παρένθεση τον θάνατο του Αξαρλιάν), ούτε οι Πυρήνες της Φωτιάς και δεν ξέρω ποιοι άλλοι. Απειλείται πιθανώς ο Στουρνάρας που με τεχνοκρατικό παγωμένο ύφος (θυμίζει τον κρύο τον Γκάλη!!!), ανακοινώνει πως οι αριθμοί βελτιώνονται 0,5% και δεν ανακοινώνει πως οι αυτοκτονίες έγιναν καθημερινότητα. Κι αυτό είναι τρομοκρατία. Ν' αυτοκτονείς γιατί δεν μπορείς να επιβιώσεις.
   Στ' αλήθεια δεν με νοιάζει αν απειλείται ο Παπανδρέου, ο Στουρνάρας, ο Παπακωνσταντίνου, ο Σαμαράς κι όλος ο συρφετός. Για τον απλό αστυνομικό που μπαίνει στο στόχαστρο αυτών των ομάδων εκ των πραγμάτων, έχω σίγουρα πολλές ενστάσεις, αλλά για το λαμογιστάν που ζει και λυμαίνεται αυτή τη χώρα καμία. Ας νιώσουν κι αυτοί λιγάκι τον φόβο και την ανασφάλεια.
   Και για να κλείσω το θέμα, αν και θα μπορούσα να γράψω σελίδες ατέλειωτες, τα μπουνίδια και τα ρετουσαρίσματα για τη φωτογράφιση ανήκουν σε άλλες μαύρες εποχές ή σε άλλους κόσμους, τρίτους και τέταρτους.
   Προφανώς τα όργανα αισθάνονται πάλι πανίσχυρα ή εκτελούν άνωθεν εντολές.
ΝΤΡΟΠΗ !!!




3 σχόλια:

  1. H αριστερά στην Ελλάδα είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ !!!

    Όπως όλες οι θρησκείες , έτσι και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ αριστερά ,έχει φονταμενταλιστές ομάδες-σέχτες οι οποίες διαθέτουν αρκετά μεγάλο αριθμό “πιστών” έτοιμων να θυσιαστούν με τα όπλα στα χέρια πολεμώντας για τα “θρησκευτικά” τους ιδεώδη.
    Aυτά τα κωλόπαιδα υπέστησαν πλύση εγκεφάλου από διαφωτιστές που σε συνδυασμό με την άνετη ζωή τους η οποία δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την ζωή του μέσου ανθρώπου της Ελληνικής κοινωνίας (ανέχεια, ανεργία, αγώνας για επιβίωση, σκληρή εργασία, κόποι, αγωνίες κλπ) μετετράπησαν σε κατά φαντασία “σωτήρες”.
    Οι διαφωτιστές τους έπεισαν πως ο κόσμος θα γίνει καλύτερος εάν σκοτώσουν, κάψουν και ρημάξουν τους “κακούς” που είναι οι καπιταλιστές και όσοι πιστεύουν στον φιλελευθερισμό και στο έθνος.
    Τότε ο κόσμος θα λυτρωθεί και θα μετατραπεί σε παράδεισο.
    Τους πότισαν μίσος και τους έκαναν να μισούν καθετί φιλελεύθερο και καθετί εθνικό όπως ακριβώς οι ναζί έκαναν τα παιδιά να μισούν καθετί κομμουνιστικό, εβραϊκό, αλλόφυλο μετατρέποντας τα σε στυγνούς δολοφόνους.
    Μια μερίδα της αριστεράς δεν έχει καμία απολύτως εθνική η έστω κοινωνική συνείδηση αλλά μόνο μίσος για οποιονδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους και στέκεται εμπόδιο στο “θεάρεστο” έργο τους!
    Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάρα πολλοί αριστεριστές που πιστεύουν πως ο σοσιαλιστικός παράδεισος υπάρχει αλλά πρέπει πρώτα να χυθούν ποταμοί αίματος και να καταστραφούν τα πάντα για να μπορέσει να λειτουργήσει.
    Πολλά από αυτά τα άτομα διακατέχονται από διάφορα ψυχολογικά συμπλέγματα κατωτερότητας (π.χ. στο σχολείο ήταν τα παιδιά της φάπας, καρπαζοεισπράκτορες, χυλοπιτοεισπράκτορες κλπ) η πάσχουν από ελαφρά έως σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
    Στην ψυχολογία υπάρχει και ένας ειδικός Όρος που περιγράφει το φαινόμενο, είναι ο Όρος “επαναστατικός ναρκισσισμός” που αναφέρεται σε μια ειδική μορφή παθολογίας. Τα άτομα που στρέφονται στη βία καλύπτουν βαθύτερες ψυχολογικές τους ελλείψεις. Η συμπεριφορά τους δεν διαφέρει από εκείνη των χούλιγκαν των γηπέδων, με τη διάφορα ότι προτιμούν να κρύβουν τα αδιέξοδα τους και το μίσος τους προς την κοινωνία πίσω από “ιδεολογικές” σημαίες που τους προσφέρουν άλλοθι.
    Πριν από κάποια χρόνια ο Τσίπρας δήλωσε σε δημοσιογράφους πως “όσο περισσότερο χάος τόσο καλύτερα”!
    Σήμερα έχουμε βουλευτή του σύριζα να δηλώνει μέσα στην βουλή πως είναι αναρχικός που καλεί ελεύθερα φοιτητές και νεαρά παιδιά να πάρουν τα όπλα και να βγουν στον δρόμο για να σκοτώσουν! Έχουμε πανεπιστήμια τα οποία είναι εργοστάσια παραγωγής μολότοφ και γιάφκες οπλισμού, έχουμε πανεπιστημιακούς χώρους οι οποίοι χρησιμεύουν ως στρατόπεδα εκπαιδεύσεως.
    Εάν τα κωλόπαιδα αυτά έβλεπαν πως η κοινωνία έδειχνε μηδενική ανοχή σε καθετί παράνομο και αντισυνταγματικό-αντιδημοκρατικό ίσως η απόπειρα πλύσης του εγκεφάλου τους από κάποιους επιτηδείους να μην είχε καθόλου επιτυχία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκεμπελικές υπεραπλουστεύσεις και κοπή-συρραφή, τύπου Κεδίκογλου, για τα λόγια του Τσίπρα και του ''αναρχικού'' βουλευτή. Πλησιέστερα στις τακτικές των Ναζί μου μοιάζουν άλλες ομάδες και οι αρχηγοί τους. Κι όσον αφορά την καταγωγή τους, αν οι ''βολεμένοι'' κάθε κοινωνίας σώπαιναν, ο κόσμος δεν θα 'χε κάνει ούτε βήμα μπροστά. Μ' αυτή τη λογική ο κάθε Τσίπρας, η κάθε Παπαρήγα, η Κανέλλη κ.λ.π. και οι μισοί απ' τους ηγέτες του '21 και της Γαλλικής Επανάστασης, έπρεπε να κάθονται ήσυχοι στα σπίτια τους γιατί έχουν λυμένο το βιοποριστικό τους.Δεν είναι έτσι τα πράγματα Κρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Χρήστο τα καλύτερα πράγματα στη ζωή... Δεν είναι πράγματα!

    1.Η αριστερά έχει συνεισφέρει τα μάλα στον πλούτο της ξύλινης γλώσσας, και του Βερμπαλισμού !!!
    2.Για τους ηγέτες της 21΄ πιστεύω ότι γνωρίζεις περισσότερα … (ασχολίαστο )
    Γαλλικής επανάσταση … ηγέτες ???
    Οι συνειρμοί με τους Βολεμένους - Αγανακτισμένους ηγέτες ενός παραλίμνιου χωριού … θα μου μείνουν αξέχαστοι… Ο κόσμος έκανε πολλά βήματα μπροστά …
    Αυτοί πάντα ξεκινούν τις επαναστάσεις , οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ !!!
    ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ…

    3. Συγκλονιστικά λόγια φιλόδοξων βολεμένων ...

    • Πετυχημένος επαναστάτης είναι ο πολιτικός, ο αποτυχημένος είναι εγκληματίας.
    • Η φιλοδοξία του πολιτικού , είναι τόσο δυνατό πάθος, που όσο ψηλά και αν φθάσω δεν θα είμαι ικανοποιημένος…
    • Οι γυναίκες που θέλουν να είναι ίσες με τους άντρες, δεν έχουν φιλοδοξία …
    • Η φιλοδοξία κυριεύει πιο εύκολα τις( μικρές) ψυχές παρά τις μεγάλες, όπως η φωτιά απλώνεται στο άχυρο και όχι στις πέτρες, στα καλύβια και όχι στα παλάτια.
    • Εγώ στα έξι μου ήθελα να γίνω μάγειρας. Στα εφτά μου, Ναπολέων και η φιλοδοξία μου μεγαλώνει συνεχώς από τότε.
    • Εεεεεεγώ ήμουν αφοσιωμένη πάντα μόνο σε (μία ) υπέροχη φιλοδοξία: Να ευχαριστήσω τον εαυτό μου...



    Αυτός που σκοτώνει από εγωισμό, σκοτώνει λίγο. Από φιλοδοξία, πολύ !!!

    Τα υπόλοιπα από κοντά... με ποτάκι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή