Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Της Σαλονίκης μοναχά της πρέπει το καράβι...

... Λέει ο ποιητής του μεσοπολέμου. Δυστυχώς οι γενιές μας δεν αξιώθηκαν να  δουν την καθημερινότητά της  από  από καραβάκι συγκοινωνιών.  Η ζωή τα ΄φερε να ζήσουμε σε καιρούς που οι αγάδες της είναι λουλούδια αμύριστα.
 Ο Κούβελας ξεκίνησε να κάνει μετρό, την τεχνική μελέτη του οποίου την είχε εκπονήσει  το τεχνικό του γραφείο ( λες και επρόκειτο για συγκρότημα κατοικιών) και την χρηματοδότησή του την είχε αναθέσει στον νεόκοπο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό.




 Ο Κοσμόπουλος ξεκίνησε από τα συλλαλητήρια που διαδήλωναν το αυτονόητο και κατέληξε στο μεγαλειώδες πάρτι της πολιτιστικής ( ντεμέκ ) πρωτεύουσας.
 Τώρα οι άλλοι δύο , οι επόμενοι, έστησαν τους παρακρατικούς μηχανισμούς που τους επέτρεπαν να μοιράζουν και να μοιράζονται τα ταμεία της πόλης και του νομού κατά το δοκούν , για να εξαγοράζουν συνειδήσεις και ορεινά εξοχικά.Αυτοί και οι δυο φύγαν κυνηγημένοι από την δικαιοσύνη. Όχι ότι θα γυρίσει ένα φράγκο πίσω , αλλά να, για το γαμώτο. Τουλάχιστον τσαλακώθηκε η αξιοπρέπειά τους .
   Σήμερα  ήρθε ένας άνθρωπος που αν μη τι άλλο μας  έφερε έναν φρέσκο αέρα στην πόλη, τώρα αν είναι δηλητηριασμένος ή οξυγονούχος θα δείξει , έχουμε απέναντι τον υιό του μπαμπά.
  Γαλουχημένος μέσα στις παλαιοκομματικές πολιτικές του περιβάλλοντος   του πατέρα του, κουβαλάει μαζί του την άρνηση για οτιδήποτε έχει αποφασισθεί από αρχές που δεν έχουν προσκυνήσει και ευλογηθεί από την εθνική, θρησκευτική και οικογενειακή παράταξη που του έδωσε το σκήπτρο. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής του της άρνησης, θέλει να ξανά παραδώσει στα αυτοκίνητα το πρόχειρα πεζοδρομημένο κομμάτι της Αγίας Σοφίας. Ούτε η οριοθέτησή του με τα κάγκελα και τα ξύλινα ψευτοπαρτέρια είναι λύση ούτε ξανά- μανά οι κόρνες και τα διπλοπαρκαρισμένα είναι λύση.
 Γι' αυτό αύριο το μεσημέρι,  πάμε κάτω στην Αγιά-Σοφιά , ν΄ακούσουμε την Κρούση , ν' ακούσουμε το κρουστόφωνο ( να πιούμε και μπύρες), να δηλώσουμε παρών , να υπογράψουμε και να διεκδικήσουμε τον δημόσιο χώρο.
                                                                                                                                                 Κουκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου